Konya'da Suriyeli ailenin evinde yangın: 4 çocuk öldü
DHA

Yangın, merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Şehri Ayin Sokak üzerinde bulunan 3 katlı bir apartmanın çatı katındaki dairede, sabah saat 07.30 sıralarında meydana geldi.

Konya'da Suriyeli ailenin evinde yangın: 4 çocuk öldü

HASTANEYE KALDIRILDILAR

İddiaya göre baba Hüseyin El Abdullah işe gittikten sonra anne Fatima El Abdullah, 4 çocuğunu evde bırakıp yiyecek almak için çıktı. Kısa sürede geri dönen anne, evden dumanlar yükseldiğini görünce komşularından yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken çevre sakinleri içeri girip, Rim El Abdullah (11), Velid El Abdullah (10), Hasan El Abdullah (5) ve Muhammed El Abdullah'ı(4)  dışarı çıkardı. Dördü de yoğun dumandan etkilenen ve birinde yanıklar olan kardeşler, ambulanslarla kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Konya'da Suriyeli ailenin evinde yangın: 4 çocuk öldü

4 ÇOCUK ÖLDÜ

Hastaneye kaldırılan çocuklardan alınan son bilgilere göre; 4 çocuk yaşamını yitirdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İtfaiye ekiplerince söndürüp kontrol altına alınan yangında, ev kullanılamaz hale geldi. Yangına çocukların odasında bulunan sobanın neden olmuş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)