Koray Aydın: Cemaat Meral Akşener'i destekliyor
Detay Haber

Koray Aydın: Cemaat Meral Akşener'i destekliyor

“Bütün illerde cemaat mensuplarının onun mitinglerine organizasyon yapması, Meral hanımın üzerinde yoğunlaştığını gösteriyor. Destek olduğu kesindir” dedi. NTV’ye konuşan Aydın, şunları söyledi:

MUTABAKATA UYMADI

“Bir gün önce adı geçen dört arkadaşla birlikte bir toplantı yaptık. O toplantıda hukuka saygı gösterilmesi gerektiği, lehimize karar almış olan mahkemenin icrasının uygulanıp uygulanmadığını yerine tespit ettirmek, eğer bu uygulama orada yapılabilecekse devam etmek, hukuken yapılamayacaksa gerekli açıklamaları yaparak oradan ayrılmak şeklinde aramızda mutabakat oluştu. O mutabakata uygun olarak, delegeleri temsilen Yusuf Halaçoğlu orada açıklama yaptı. Daha sonra durum tespiti yapıldı. Avukatlar tutanaklar tuttu, biz de oradan ayrılmaya başladık. Ondan sonraki süreç bizim mutabakatımızda olan bir süreç değildir. Meral Hanım’ın demiri tutarak ‘Bir karar gelinceye kadar ben buradan ayrılmayacağım, hadi gelsinler ayırsınlar’ sözleri bizim mutabakatımızın dışındadır. Kendisinin bizden ayrıştırarak izlediği bir yol."

BİZLERE HAKSIZLIK YAPTI

"Bir gece önce de toplandık, aramızda mutakabat sağladık. Ümit Özdağ televizyon programını erteledi, hanımefendinin basın toplantısı vardı, ertelendi. Öğleden sonra Anadolu Oteli’nin önüne geldi. ‘Kurultay her yerde yapılır’ dedi. Kongreyi nerede olursa yapacağını söyledi. Bir gün sonra yine farklı bir yol izleyerek, 4 kişinin mutabakatıyla olan şeyi daha sonra otobüsün üstüne çıkarak sürdürdü. Böyle bir yol izleneceği bilinseydi arkadaşlarımız da farklı bir yol izlerdi. Üç arkadaşla yapılan toplantının ruhuna, işin ciddiyetine uygun olmadığını düşünüyorum. Elbette kendisinin ayrı bir yol izlemesi hakkıdır. Anlaşılıyor ki, farklı yol çizecek. Sanki biz oradan erken ayrıldığımız gibi bir imaj yaratılması hakkaniyetle, dürüstlükle, samimiyetle yürütülen bir mücadeleye gölge düşürmek anlamına gelir. Bu hem Ümit Hoca’ya, hem Sinan Bey’e hem de şahsıma haksızlıktır."

BİR ARKADAŞIMIZ MUHATAP, O DA MERAL HANIM

"Genel başkanımızın paralel iddiasını üzerime almıyorum. Bu işin muhatabı olarak bir arkadaşımız muhatap kılınıyor. Bütün illerde, o illerde yaşayan cemaat mensuplarının tek aday üzerinde birleşmesi, onun mitinglerine ve toplantılarını yoğun organizasyonlar yapılması Meral hanımın üzerinde yoğunlaştığını gösteriyor. Bu söylem olmaktan çıkmış, iller düzeyinde, bu hareketi temsil eden arkadaşlarımız nezdinde birtakım organizasyonları destekleme şekline dönüştüğünü biz de görüyoruz. Taban da görüyor. Bu cemaatçi olduğu anlamına gelmez. Ben fikir sahibi değilim. Ama oradan kendine destek olduğu kesindir. Ne tür bir ilişkiye dayanır, bilmem.”