Koray Aydın: MHP’nin seçime gitmesi kaçınılmazdır
İHA

Koray Aydın: MHP’nin seçime gitmesi kaçınılmazdır

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı, Gümrük ve Tekel eski Bakanı Gün Sazak’ın ölümünün 36. yıldönümü dolayısıyla kabrini ziyaret etti.

Kabir ziyaretinin öncesinde açıklamalarda bulunan Aydın, MHP’nin kongre sürecine ilişkin, “Artık kongre kaçınılmaz hale geldi. Zaten verilen mahkeme kararı ile MHP’de olağanüstü tüzük kurultayı ardından da seçim kurultayının olacağı da kesinleşti. Pazartesi günü bildiğim kadarıyla da çağrı heyetinin tarih açıklanacağı söyleniyor. O tarih açıklandıktan sonra muhtemelen 19’u olabilir ondan sonraki hafta da olabilir ama bu iki tarih içerisinde tüzük kurultayı yapılır. Ramazan’ın hemen sonrasında da seçimli kurultay yapılır. Yani MHP’li günler bekliyor Türkiye’yi diyebiliriz. MHP’nin sıkça konuşulacağı, gündemde olacağı, hatta gündemi tayin edebileceği bir süreç yaşayacağız” şeklinde konuştu.

"BÖYLE BİR SÜRECE TÜRKİYE’NİN DE İHTİYACI VAR"

Türkiye’deki siyaseti “tıkanmış” olarak tanımlayan Aydın, “Siyasetin tıkanmışlığı Türkiye’de diktatörleşme eğilimine girmiş bir siyasal iktidarın insan hak ve hürriyetlerinin kısıtlayacağı tavrı her şeyi kendi yapmak istek ve arzusu Türkiye’de böyle otoriterleşme eğilimini çok yüksek olduğu bir dönemde demokrasinin bu işi belirleyeceği ve şekillendirici unsuru olarak görev alması bakımından MHP’de olabilecek yaşanacak bu süreci de ciddi manada etkileyecektir” diye konuştu.

Gün Sazak’ın Türk siyasi hayatında önemli bir figür olduğunu söyleyen Aydın, “Bizim için oldukça önemli olan bir isim. Ülkücü şehidimiz, eski genel başkan yardımcımız ve bakanımız merhum Gün Sazak’ın şehit edilişinin 36. yılında kabri başında dualarla anacağız. Gün Sazak Türk siyasi hayatında önemli bir figür, böyle bir günde orada olmayı biz de istedik arzu ettik. Onun için arkadaşlarımızla beraber oraya bir katılım sağlayacağız. Şehitlerimize dua edip geleceğiz” ifadelerini kullandı.

"İLK MİTİNGİM POLATLI’DA"

Koray Aydın, olağanüstü kongrenin ardından genel başkan seçilirse ilk mitingini Polatlı’da yapacağını söylediği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“MHP genel başkanı olursam ilk mitingimi Polatlı’da yapacağım. Evet, ilk mitingimi Polatlı’da yapacağım. Hani böyle çok uzak düşünmeyin genel başkan olursam o haftanın müsait gününe yapacağım. Çünkü Türkiye’yi karış karış gezeceğiz halkı harekete geçireceğiz ve halkın kendi kaderine el koymasının öncülüğünü yapacağız. Polatlı’da bu işin önder yerlerinden biri benim siyasi hayatımda da çok önemsediğim bir yer, ilk mitingimizi Polatlı’da yapmaya karar verdim.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)