Korucuları tehdit eden HDP’li vekil özür diledi

a

Muş Belediye Meydanı'nda yaptığı açıklama için HDP Muş Merkez İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Burcu Çelik Özkan, “50 gündür Muş’ta hiçbir ayrım gözetmeksizin her köye, her ilçeye, her sokağa girdik. HDP'nin mücadelesini herkese anlatmaya çalıştık. Bu noktada tüm Türkiye genelinde bunu başardığımızı düşünüyoruz. Almış olduğumuz başarı çerçevesinde, yapmış olduğumuz kutlamalar neticesinde yaptığım konuşmanın ne yazık ki yanlış anlaşıldığını, yanlış ifade edildiğini, bu noktada şahsımın adına yanlış cümleler kullanıldığını belirterek konuşmama başlamak istiyorum” dedi.

"DUYGUSAL BİR TEPKİYDİ.."

Koruculuk sisteminin zarar verdiğini savunan Özkan, şunları söyledi: “Biz, beyannamemiz de açıkladığımız üzere koruculuk sisteminin bu topraklara vermiş olduğu zararlardan dolayı ve bu halkın kendi korucularından bu mağduriyeti birlikte yaşamış olmalarından kaynaklı olarak artık bu sistemi bu topraklardan, Türkiye’den tamamen kaldırılması yönünde amaçladığımız konuşma tamamen farklı anlaşılmıştır. Sungu ve Karaağaç beldelerinde şahsıma yapılan saldırılar, kalaşnikof ile tehdit ve darp edilmem neticesinde büründüğüm duygusal bir tepki sonucu ne yazık ki benim de daha sonra üzüldüğüm bu açıklama gerçekleşmiştir.

ÖZÜR DİLİYORUM

Bu topraklar üzerinde altını çizerek söylüyorum, hem şahsım adına hem de bugüne kadar çalışma yürüttüğüm iki arkadaşım adına ben tüm halkımızdan bu yanlış anlaşılma adına özür diliyorum. Bugüne kadar tüm halklar neticesinde yapmış olduğumuz çalışmamızı, hiçbir ayrım gözetmeksizin çalışmamızı yine bu topraklarda kalıcı barışı esas alma adına yapmaya devam edeceğiz.”

Korucuları tehdit eden HDP’li vekil özür diledi İZLE

HDP'li kadın milletvekili korucuları tehdit etti İZLE

HDP'li kadın milletvekili korucuları tehdit etti haberi

Korucuları tehdit eden HDP’li vekil özür diledi