Kosova'da Rektör'ün üzerine boya döktüler

Kosova'da Rektör'ün üzerine boya döktüler

Priştine Üniversitesi Rektörü Muje Rugova, konuşmasını yaptığı sırada, kürsüye yaklaşan iki öğrencinin kırmızı boyalı saldırısına uğradı.

KIRMIZI BOYALI PROTESTO

"Vetëvedosje (Kendin Karar Al) Hareketi mensupları oldukları öğrenilen iki öğrenci, konuşma yaparken kürsüdeki rektörün üzerine kırmızı boya dökerek, rektörü protesto etti.

Rektörün yüzü ve elbiselerine plastik şişelerden kırmızı boya döken talebeler,"üniversiteyi içinde bulunduğu duruma sürüklemenizden dolayı utanın" şeklinde sloganlar attı.

İşte o kızmızı boyalı protesto...

Törenin yapıldığı salondan çıkarken korumaların müdahalesiyle karşılaşan talebeler, koridorda da olay çıkardı. Protestocu öğrenciler ayrıca, rektör Rugova'yı, Haşim Thaçi'nin başında bulunduğu Kosova Demokratik Partisi PDK'nın partizanlığını yapmakla suçladı.

KIZARDI AMA KIZMADI

Öğrenciler daha sonra sorgulanmak üzere polis tarafından gözaltına alındı.
Uğradığı boyalı saldırı karşısında soğukkanlılığını korumaya çalışan Priştine Üniversitesi Rektörü Rugova, boyalı durumda konuşmasını sonuna kadar sürdürdü. Konuşmasının sonunda, "Bugün siyah elbise ve kırmızı kravat taktım. Kırmızı rengi az gelmiş olabilir ki, üzerime kırmızı boya döktüler" sözleriyle kürsüden ayrıldı.

BİRAND'IN TEPKİSİ

Dün akşam, Kanal D ana haberde de bu öğrenci protestosu vardı. Haberden çok Birand'ın tepkisi dikkat çekiciydi. Rektöre boyalı protesto sonrası Türkiye'yi hatırlatan Birand, 'Bizde olsa ne dayak yerlerdi onlar Evelallah' dedi.

İşte Birand'ın o tepkisi