Kosova'da öğrenciler polisle çatıştı

Kosova'da öğrenciler polisle çatıştı

Polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı geniş katılımlı protesto gösterisinde, Priştine Üniversitesi Rektörü İbrahim Gashi'nin görevinden istifa etmesi ve üniversitede sahte bilimsel çalışmaların yapıldığına dair iddialarla ilgili soruşturma başlatılması talepleri yinelendi.

KISA SÜRELİ ARBEDE YAŞANDI

Sahte dergilerde sahte bilimsel çalışmalarını yayımlayarak bilim adamı unvanını aldığı iddia edilen başta rektör ve diğer öğretim görevlilerinin Priştine Üniversitesi'nin itibarına ağır darbe indirdiklerini ileri süren öğrenciler, polis kordonunu yararak, rektörlük binasının giriş kapısına doğru yürüdü. Burada polis ile öğrenciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Rektörlüğe doğru öğrencilerin yürüyüşünü engellemeye çalışan polis daha sonra yeni bir kordon oluşturarak, öğrencilerin rektörlük binasının içine girmesini engelledi.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Öğrenciler güvenlik kordonu kurulması sonrası özel polisin kalkanlarla koruduğu rektörlük binasının giriş kapısı önünde oturma eylemi yaptı. Şarkılar söyleyerek, rektöre karşı slogan atan öğrenciler, daha sonra polislerin kalkanlarına karanfil koydu. Zaman zaman gergin anların yaşandığı protesto gösterisinde, Rektör Gashi istifa etmedikçe, öğrencilerin dağılmayacağı megafonlarla duyuruldu.