Kötü iş sağlığa işsizlikten daha çok zarar veriyor

İngiltere'de 1000 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre; işsizlik, kötü bir işte çalışmaktan daha zararsız...

İngiliz Financial Times gazetesinin yazarlarından Sarah O'Connor bu araştırmanın, siyasetçilerin "Kötü bir iş, işsizlikten iyidir" sözünü temel alan işsizlik politikalarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini işaret ettiğini söylüyor.

Kötü iş sağlığa işsizlikten daha çok zarar veriyor

BİN KİŞİ TAKİP EDİLDİ

2009-2010 yıllarındaki ekonomik kriz nedeniyle işini kaybeden bin kişinin incelendiği araştırma, International Journal of Epidemiology'de (Uluslararası Epidemiyoloji Dergisi) yayımlandı. O tarihten itibaren 35-75 yaş arası 1000 kişi düzenli olarak kan tahlili, muayene ve anket gibi yöntemlerle incelenerek takip edildi.

Kötü iş sağlığa işsizlikten daha çok zarar veriyor

EN YOĞUN KRONİK STRES KÖTÜ İŞTE ÇALIŞANLARDA

Araştırma sonucu, şartları kötü işlerde çalışan kişilerin en yoğun kronik stres belirtisi gösteren grupta olduğu görüldü. Maaşı ve imkanları zorlu, güvencesizliği çok olan bu işlerde çalışanların sağlıkları, iş bulamayan kişilerinkinden daha kötüydü. Sağlık durumu en iyi olanlarsa iyi birer iş bulup çalışanlardaydı.

BELİRSİZ GELECEK ALGISI ZARAR VERİYOR

Araştırmada yer alan bilgilere göre, çalışma saatleri ve maaşı değişken işlerde çalışmak, insanlara gelecekleri konusunda belirsizlik hissettirip psikolojik ve maddi konularda zarar veriyor.