Kouachi'lerin suç ortağı Fransa'ya geri gönderilecek

kouachi

Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenledikleri saldırıda 12 kişiyi öldüren Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin suç ortağı olduğu öne sürülen ve otobüsle Bulgaristan’dan Türkiye’ye geçmeye çalıştığı sırada yakalanan Fransız vatandaşı Fritz Jolie Joaquin’in mahkeme tarafından Fransa’ya iadesine karar verildi.

TÜRKİYE'YE GEÇERKEN YAKALANDI

Haiti asılı Fransız vatandaşı Fritz Jolie Joaquin, 1 Ocak günü otobüsle geldiği Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye geçmeye çalıştığı sırada 3 yaşındaki oğlu Abdel Rahman’ı eşinden habersiz sınır dışına çıkardığı ve Paris’teki 12 kişiyi öldüren Cherif ve Said Kouachi kardeşlerle temasta olduğu iddiasıyla tutuklandı. Fransa savcılığının, Bulgaristan’ın Haskovo kentinde 19 gündür tutuklu olan Fritz Jolie Joaquin için yaptığı 2 iade talebinden 'çocuğunu kaçırdığı' iddiasıyla olanı, Haskovo Mahkemesi tarafından kabul edilmemişti.

Kouachi'lerin suç ortağı Fransa'ya geri gönderilecek

AKLANMAK İSTEDİ

Bugün 'terör' iddiaları üzerine Fransa’nın iade talebini değerlendiren Bulgaristan’ın Haskovo Bölge Mahkemesi, Fransa’ya iade kararı verdi. Mahkemede radikal İslamcı olmadığını, Cherif ve Said Kouachi kardeşlerle 'çocukluk arkadaşı' olduğunu savunan Fritz Jolie Joaquin, kendi ülkesinde mahkemeye çıkarak bu suçlamalardan aklanmak istediğini söyledi.

FRANSA'YA GÖNDERİLECEK

Mahkemenin, 'komplo kurmak ve terörist eylemler planlamak' iddialarıyla Fransa'ya iadesine karar verdiği Fritz Jolie Joaquin’i, 10 gün içerisinde Bulgaristan’dan Fransa’ya göndereceği öğrenildi.

Kouachi'lerin suç ortağı Fransa'ya geri gönderilecek