Kozakçıoğlu'nun el svabı incelenecek

Kozakçıoğlu'nun el svabı incelenecek

Adli Tıp Kurumu, önceki gün Sarıyer'deki evinde kalbine isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybeden eski Olağanüstü Hal Bölge (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu'yla ilgili ön otopsi raporunu tamamladı.

ÖLÜM NEDENİ KURŞUN

Ön raporda Kozakçıoğlu'nun ölüm nedeninin kalbe isabet eden kurşunun yol açtığı yırtık olduğu belirtildi. Vücudunda herhangi bir ize rastlanmayan Kozakçıoğlu'nun intihar edip etmediğiyle ilgili kesin sonuç ise Fizik İhtisas Dairesi'ndeki Balistik Şube'de el svabının incelenmesiyle ortaya çıkacak. Kozakçıoğlu'nun kesin ölüm raporu Kimya İhtisas Dairesi'nde yapılacak incelemeden sonra verilecek. Bu sonucun da iki aydan önce alınamayacağı belirtildi. Kozakçıoğlu'nun vücudunda herhangi bir ize rastlanmadı.

"TETİĞİ O MU ÇEKTİ" BELLİ OLACAK

Adli Tıp Kurumu, Kozakçıoğlu'nun ölümüyle ilgili bütün ihtimalleri değerlendiriyor. Sabah'ın haberine göre, Kozakçıoğlu'nun tetiği kendisinin çekip çekmediğiyle ilgili tespitin yapılabilmesi için Balistik Şube'de el svabı incelendi. Ayrıca Kozakçıoğlu'nun üzerinde bulunan elbiseleri, herhangi bir barut izinin bulunup bulunmadığının tespiti için 'Polis Kriminal Laboratuvar'nda inceleme altına alındı. Kozakçıoğlu'nun el ve kol bölgesinde 'elektron mikroskop' ile barut izi arandığı belirtildi. Kesin ölüm nedeniyle ilgili rapor ise buradan sonra Kimya İhtisas Toksikoloji Şubesi'nde organ incelemesi sonucu ortaya çıkartılacak. Raporun iki aydan önce çıkmayacağı öğrenildi.

KOZAKÇIOĞLU'NUN SON GÖRÜNTÜLERİ

Kozakçıoğlu'nun el svabı incelenecek

EL SVABI NEDİR?

Ateşli silahlarda, atış sonrası barut gazının dışarı sızmasıyla vücut üzerinde atıklar kalır. Tabanca atışlarında sürgünün geri gelmesi esnasında bu atıklar elin baş parmak ve işaret parmağının kesimi boyunca bulaşırken diğer yandan uzun namlulu silahlar ile yapılan atışlarda ise dipçiğin yanağa dayanmasına bağlı olarak yüze bulaşabilmektedir. Svap alınması günlük hayatta kullanılan flaster bantlar ile yapılır.