Newcastle United, Steve Bruce ile yollarını ayırdı
ensonhaber.com

İngiltere Premier Ligi'nde beklentilerin uzağında kalan Newcastel United, teknik direktör Steve Bruce ile yolları karşılıklı anlaşarak ayırdı. Kulüp, sözleşme fesih kararını internet sitesinden duyurdu.

19. SIRADA YER ALIYORDU

İngiltere Premier Ligi'nde geride kalan 8 haftada 3 beraberlik alan ve sahadan 5 kez yenik ayrılarak 19. sırada bulunan Newcastle United, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) ile İngiliz iş insanı Amanda Staveley'in PCP Capital Partners şirketi ve David-Simon Reuben kardeşlerin de içinde olduğu bir konsorsiyuma 300 milyon sterlin karşılığında satılmıştı. Yeni konsorsiyon kulübün hisselerinin yüzde 80'ini satın aldı.

İngiltere Premier Ligi'nin satışını onayladığı kulüp yönetiminde yetki Suudi Arabistan hükümetinde değil, konsorsiyumda olacak.

Newcastle United, Steve Bruce ile yollarını ayırdı

3 ADAY VAR

The Times'ta yer alan habere göre; Newcastle United'ın listesindeki ilk isim Belçika Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Martinez var. İspanyol teknik adam daha önce Wigan ve Everton'da da çalışmıştı.

Newcastle'ın listesindeki ikinci isimse Steven Gerrard. Liverpool efsanesi olan Gerrard, Glasgow Rangers'taki ilk teknik direktörlük deneyiminde gösterdiği performans ve kazandığı şampiyonlukla dikkatleri çekti.

Newcastle United, Steve Bruce ile yollarını ayırdı

Newcastle'ın listesindeki son isimse Unai Emery. Kariyerinde Valencia, Spartak Moskova, Sevilla, PSG, Arsenal gibi kulüpler olan Emery, son olarak Villarreal ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazandı.

İngiliz kulübü ayrıca ara transfer dönemi için de 60 milyon euro bütçe ayırdı.

Newcastle United, Steve Bruce ile yollarını ayırdı