Kravat nasıl bağlanır

Toplantılardan nişanlara; düğünlerden okula her türlü cemiyette kullanılan kravat bir giyim aksesuarıdır. Neredeyse hayatımızın birçok yerinde kullandığımız kravatı bağlamak ise kimileri için dert olmuştur.

Birçok kişi kravat bağlamaya uzun zaman harcarken kimileri ise eşine veya dostuna kravatı bağlatır. Oysaki kravat bağlamak bilindiğinin aksine çok kolaydır.

Kravat nasıl bağlanır

İşte sizler için hazırladığımız en kolay kravat bağlama yöntemleri;

BASİT DÜĞÜM İLE KRAVAT BAĞLAMA

En temel ve basit olan bu teknikte kravatınızı kolay bir şekilde bağlayabilirsiniz. Resimde gördüğünüz üzere boynuzu geçirdiğiniz kravatın kalın tarafını sağa alıp ince uçtan geçirin, aynı şekilde bir kez daha tur atın ve düğüm oluşturun. Düğüm oluşturduktan sonra kalın ucu yukarı alıp, oluşturduğunuz düğümden içeri geçirin. İşte bu kadar basit, kravatınızı bağladınız.

Kravat nasıl bağlanır

Basit düğüm yöntemi

ÇİFT DÜĞÜM İLE KRAVAT BAĞLAMA

5 adımda bağlama yöntemine benzeyen bu bağlama stilinde iki tur atıyorsunuz. Resimde görüldüğü üzere basit teknikteki gibi kalın tarafı sağ tarafa alıyoruz ince uçtan geçiriyoruz, ardından bir tur atıyoruz -buraya dikkat- bir kez daha tur attıktan sonra kalın ucu yukarı alıp, düğümden içeri geçiriyoruz. Bu yöntemdeki fazladan attığımız bir tur ise kravatın daha kalın görülmesini sağlayacak.

Kravat nasıl bağlanır

Çift düğüm yöntemi

Sizler için derlediğimiz bu iki temel kravat bağlama yöntemlerini öğrenmiş oldunuz. İşte veya özel günlerinizde eşinizden ya da dostunuzdan yardım almadan kravatınızı artık kendiniz bağlayacaksınız.