Kredi cinayetinde hukuki süreç başladı
AA

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan sanık Osman Kızılçelik, müşteki Selma Taşkıran ve Nasuh Karakuzu ile taraf avukatları katıldı.

SIK SIK TARTIŞIYORLARDI

Sanık Kızılçelik, duruşmada, eşi Fatma Kızılçelik ile evlilikleri boyunca maddi sıkıntılar yaşadıklarını, bu nedenle aralarında sık sık tartışma olduğunu söyledi. Olay tarihinde eşinin çektiği krediyi ne yaptığını sorduğunda ters cevap aldığını ileri süren Kızılçelik, tartışma sırasında kendisini sevmediğini, başkasını sevdiğini ve boşanmak istediğini dile getirdiğini iddia etti.

"SEN NE BİÇİM ERKEKSİN"

Eşinin, en yakın arkadaşı ile ilişkisi olduğunu söylediğini savunan Kızılçelik, "Bana bir ilişkisinin olduğunu söyledi. 'Sen ne biçim erkeksin' şeklinde sözler söyledi. Bunun üzerine o anda gözüm döndü, daha fazla dinlemek istemedim. Elimle maktulenin ağzını ve burnunu kapattım. Bir süre sonra hareketsiz kalınca bayıldı zannederek evden çıkarak kayınvalidemin evine gittim." dedi.

Kızılçelik, eşinin öldüğünü kayınvalidesinin araması üzerine öğrendiğini, yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Fatma Kızılçelik'in annesi Selma Taşkıran ise kızının evliliği boyunca kendisine yansıyan hiçbir sorun, tartışma ve kavgaya şahit olmadığını belirtti.

"ARAMIZDA CİNSEL İLİŞKİ OLMAMIŞTIR"

Tanık olarak dinlenen Caner C. ise sanık ile yakın arkadaş olduklarını ama sanığın söylediği gibi eşiyle herhangi bir gönül ilişkisinde bulunmadıklarını söyledi. Caner C, mahkeme başkanının sorması üzerine, "Ben hiçbir zaman maktule ile fiziksel olarak yakınlaşmadım. Aramızda hiçbir şekilde bir cinsel ilişki olmamıştır, cinsel anlamda kendisine hiçbir zaman dokunmadım." diye konuştu.

Duruşma eksik evrakın giderilmesi için ertelendi.

4 BİN LİRA KREDİ İÇİN..

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 4 Nisan 2016 tarihinde Osman Kızılçelik, annesi için 4 bin lira kredi çektiği gerekçesiyle tartıştığı eşi Fatma Kızılçelik'i boğarak öldürmüştü. Kızılçelik, olayın ardından gözaltına alınmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)