Kübra Yılmaz yardım istedi: Öldürülürsem katilimi bilin
Ajanslar

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Kübra Yılmaz, eski erkek arkadaşından gördüğü şiddete bir türlü çözüm bulamayınca yaşadıklarını hazırladığı bir blogda anlattı. Genç kız feryat etti: "Sokakta öldürülürsem katilimi bilin."

Kübra Yılmaz yardım istedi: Öldürülürsem katilimi bilin

YARDIM İSTEDİ

Kübra Yılmaz adlı genç kadın 2014 yılında tanıştığı erkek arkadaşı Serdar D.'den ayrıldıktan sonra gördüğü şiddeti açtığı blogda paylaştı. Genç kız Serdar D.'nin kendisini darp ettiğini, peşini bırakmadığını, taciz ettiğini, evine zorla girip kendisini rehin aldığını yazdı. Yılmaz, dayak görüntüleri ve vücudunda oluşan morlukların fotoğraflarını da blogunda paylaştı, yetkililerden yardım istedi. İşte genç kızın yazdığı o mesaj:

Alanya'da kadına şiddet kamerada VİDEO

"ÖLDÜRÜLÜRSEM KATİLİMİ BİLİN"

"Merhaba herkese, maalesef sesimi duyurabilmek için, başımdan geçen olayı ve hâlâ bir çözüm bulmaya çalıştığım bir derdimi, burada sosyal medyada yayımlamak zorunda kaldım. Bana yardım edeceğinizi biliyorum, şimdiden herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca bu yazıyı buraya yazmamın bir ikinci nedeni ise, eğer bugün evden dışarı markete giderken, sokakta öldürülürsem ya da yine darp edilirsem ve eve gelemeden, morga gidersem, beni öldüren katilimi bilin, çünkü defalarca gittiğim Jandarma karakolu beni ciddiye almadı ve bana yardım etmedi.

Kübra Yılmaz yardım istedi: Öldürülürsem katilimi bilin

EVDEN ÇIKAMIYORUM, KORKUYORUM

Günlerdir evden dışarı çıkamıyorum, çok korkuyorum ve canım yanıyor. Geçen hafta, apartmanımın önünde darp edildim. Jandarma hiçbir şey yapmadı. Kamera kayıtlarını almalarını istedim ama almadılar. Beni darp eden adamı nezarethaneye koymadılar ve hatta ifadesini bile almadılar. Mahkemeye bile çıkmadı. Bana aylardır yaptığı tüm kötülüklerin hesabını vermedi.

Kübra Yılmaz yardım istedi: Öldürülürsem katilimi bilin

ADLİYEYE BİLE GİDEMİYORUM

Benim ismim Kübra Yılmaz, 22 yaşındayım ve Alanya'da yalnız yaşıyorum. Ailem yurtdışında, ben burada açıköğretimde okuyorum. Geçen sene 2014'de tanıştığım Serdar D., benim eski erkek arkadaşım. Kendisinden ayrılmama rağmen benim peşimi bırakmıyor. Beni dışarıda darp ediyor, hakaretler ve tehditler ediyor, evime zorla giriyor, beni rehin alıyor evimde, taciz ediyor, telefonumu ve paramı çalıyor, kapıyı açmadığım için, kapımın önüne işeyip gidiyor. Artık tahammül edemiyorum hiçbir şeye. Jandarma bana yardım etmiyor. Serdar D. denetim serbestlikte olduğu için ve haftanın birkaç günü karakola gidip imza attığı için, oradaki komutanları tanıdığı için, ona kimse bir şey demiyor. Adliyeye bile korkudan gidemiyorum şimdi evimden çıkıp, çünkü sürekli dışarıda beni bekliyor."

Kübra Yılmaz yardım istedi: Öldürülürsem katilimi bilin

GÜN GÜN YAZDI

Genç kız, Serdar D.'nin kendisine yönelik saldırılarını da gün gün yazdı.

Kübra Yılmaz şöyle devam etti:

"İlişkimiz zaten yalanla başladı. Bana bir ailenin olduğunu söyledin, seni annemle tanıştıracağım dedin ama haftalar geçti ve sonra aslında bir ailenin olmadığını, tüm ailenin 2006 yılında öldüğünü söyledin. Daha sonra, aylar geçtikten sonra, bana eskiden evli olduğunu ve 7 yaşlarında, hiç görmediğin bir oğlunun olduğunu söyledin. Ben yine de tüm yalanlarına rağmen, uyuşturucu kullanmana rağmen, sinir hastası olup, daha önce defalarca hastanede yatmana rağmen, sana sırt çevirmedim. Kalacak bir evin yoktu, paran yoktu, işin yoktu, elbiselerin yoktu, bir ailen yoktu.

Kübra Yılmaz yardım istedi: Öldürülürsem katilimi bilin

SANA AYLARCA EVİMDE BAKTIM

Cezaevine girdin ve çıktın, kışın ortasında kalacak bir yerin olmadığı için Almanya'dan geldim, sana ben aylarca evimde baktım. Sokaklarda aç kalma, banyo yap, uyu ve üşüme diye. Çantana kendi siyah eldivenlerimi bile koydum, ben yokken sokakta ellerin üşümesin diye. Her gittiğim zaman, üstümde olan tüm Türk liralarını sana verdim. Kendime bir gün olsun bir elbise almadım, hep sana aldım. Seninle ben ekmeğimi bölüştüm, karşılığında bana aylarca işkence yaptın. Kapıma işemeye başladın, evime girip paramı çaldın, telefonumu çaldın, telefonumu çalıp sonra aileme yazıp, bana iftiralar attın. Hayatımda gördüğüm en nankör insansın sen. Sana hakkımı helâl etmiyorum ve yaptığım tüm iyi şeyleri de zaten Allah biliyor, Allah rızası için yaptım, sen değerini kıymetini bilmesen de olur. İnsan aylarca kaldığı, yemek yediği evin kapısının önüne defalarca işer mi? Ben çok yapıcı bir insan oldum hayatımda, seni topluma kazandırmaya çalıştım. Hırsızlık yapma, kimseyi dolandırma, sinirli olma, hakaret etme, iyi bir insan olman için çok mücadele verdim ama sen asla değişmezsin. İnşallah hak ettiğin yere, bir kapalı ceza infaz kurumuna gidersin."

ZANLI YAKALANDI

Bugün K.Y., jandarma ve avukatlar Alanya Adliyesi'ne gitmek üzere sivil araçlarla yola çıktı. Bu sırada K.Y., evin yaklaşık 300 metre uzağında, kendisine şiddet uyguladığını öne sürdüğü Serdar D.'nin çalıştığı bir tur şirketine ait minibüsü gördü. Y.'nin uyarısı üzerine duran jandarma ekipleri, park halindeki minibüsün yanına gitti. Serdar D.'nin de minibüsün yakınlarındaki bir bankta oturduğunu gören jandarma, şüpheliyi gözaltına aldı.

Mahmutlar Jandarma Karakolu'na götürülen Serdar D. sorguya alındı. Serdar D.'nin Şanlıurfa'da karıştığı bir olaya karışmaktan denetimli serbestlikten yararlandığı kaydedildi. Kübra Yılmaz ise jandarma ve avukatlarla birlikte olayla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere Alanya Adliyesi'ne geldi.