Küçük balkonunuzu yaza hazırlayın

balkon

Şehirlerde yer kazanmak adına apartman dairelerinin balkonları giderek küçülüyor. Apartman sakinleri de balkonu evin bir deposu olarak ya da çamaşır kurutmak için kullanmakla yetiniyorlar. Yapabilecağınız birkaç düzenleme küçük bir balkonu keyifli ve sıcak bir köşeye dönüştürmek için yeterli olacaktır.

BİTKİLERDEN VAZGEÇMEYİN

Küçük ya da büyük olsun balkon dekorasyonunda ilk sırada bitkiler gelir. Balkonunuzu çiçeklerle süslemediğiniz sürece beklediğiniz atmosferi yakalamanız zorlaşır. Saksılar için yeterince yer yoksa balkon demirlerine asabileceğiniz balkon saksı askılıklarından satın alabilirsiniz. Bir de balkona mutlaka masa koymanız gerektiği düşüncesini aklınızdan silin. Alçak sedirler sayesinde son derece rahat ve şık bir köşe oluşturabilirsiniz. Masa sandalye klişesini bir yana bırakınca yaratıcılığınızı kullanarak bu tip çözümlere yönelebilirsiniz.

Küçük balkonunuzu yaza hazırlayın

RAF SİSTEMLERİNİ KULLANIN

Duvara eklenen raf sistemlerini sadece ev içinde değil balkonda da kullanabileceğiniz aklınızda olsun. Raflar küçük mekanlarda her zaman en kullanışlı çözümlerdendir. Duvar saksıları küçük balkon sahiplerinin mutlaka bir göz atması gereken aksesuarlardandır diyebiliriz.

Küçük balkonunuzu yaza hazırlayın

PRATİK EŞYALAR TERCİH EDİN

Küçük balkon dekorasyonu için alışverişe çıktığınızda gözlerinizi dört açmalı ve en pratik, en kullanışlı mobilyaları görebilmelisiniz. Balkon korkuluğuna asabileceğiniz, açılır kapanır bir tabla ile dar bir balkonda işiniz epey kolaylaşabilir.

Küçük balkonunuzu yaza hazırlayın

KÖŞE SEDİRLERİNE YER VERİN

Nasıl ki küçük salonlarda köşe takımları yer kazandırıyor, küçük balkonlarda da L şeklinde yerleştireceğiniz sedirler aynı işlevi görebilir. Yastıklarla sırtınıza destek sağlarken bir yandan da balkonu süslemiş, renklendirmiş olursunuz.

Küçük balkonunuzu yaza hazırlayın