Küçük evler için yaratıcı çözümler

Herkes büyük evlerde oturmanın hayalini kurar ama bu her zaman mümkün değildir. Fakat küçük evlerin dekorasyonunda bazı nüanslar yerine getirildiği zaman evin her ayrıntısı rahatlıkla kullanılabilir ve alan sıkıntısı yaşanmaz. Örneğin küçük ve ışık almayan bir eve sahipseniz evdeki havanın değişmesi ve tamamen iç açıcı bir hal alması için evin pek çok noktasına aynalar yerleştirmeli, spot aydınlatmalar sayesinde ışıksız nokta bırakmamalısınız. Böylece eviniz olabildiğince ferahlayacak, yaşadığınız ortama daha fazla ısınacaksınız.

Küçük evler için yaratıcı çözümler

KÜÇÜK EVLERDE EŞYA SEÇİMİ

Küçük evlerde eşya seçerken dikkat edilmesi gereken ilk ayrıntı mobilyaların da hacminin küçük olması gerektiğidir. Dahası aldığınız mobilyaların fonksiyonlarının birden fazla olması yer ve eşya tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır. Küçük evlerde eşya seçiminde bir diğer önemli ayrıntı ise renkleri ve desenleridir. Desen kullanımı yoğun olması halinde ortamdaki ışık emilir ve ortam daha basık bir hale gelir. Mümkün olduğunca düz ya da az desenli detaylar kullanılmalıdır. Örneğin halıda desen varsa koltuklar sade olmalı, duvarda desen varsa kullanılan mobilyalar sade olmalıdır. Renk tercihi her zaman soft renklerden yana olmalıdır. Koyu renkler de yine ortamdaki ışığı emerek daha karanlık bir hava oluşmasını sağlayacaktır.

Küçük evler için yaratıcı çözümler

DUVARLARDA AÇIK RENK TERCİH EDİN

Her odanızın rengarenk olmasını istemeniz normal. Ancak bilmeniz gerekir ki küçük evlerde duvar renkleri mutlaka açık tonlarda olmalıdır. Seçeceğiniz renk ya da duvar kağıdı ışığın yansımasına izin verecek renkleri içermelidir. Aksi halde ne kadar çabalarsanız çabalayın eviniz basık bir havaya bürünecektir. Eğer duvarlarda daha açık renkler kullanırsanız alan daha geniş görünecektir ve eviniz daha rahat olacaktır.

Küçük evler için yaratıcı çözümler