Küçük gözaltına alınırken bağırdı: Savaş başladı

Küçük gözaltına alınırken bağırdı: Savaş başladı

Dün gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük konuştu

Yalçın Küçük'ün İstanbul Balat'taki evinde yapılan aramalar, akşam üstü saat 16.30 sıralarında tamamlandı. Küçük aramaların ardından gözaltına alındı. Evden iki polisin koluna girerek çıkarılan Küçük kameralara el sallayarak ‘Faşistler işgal etti ülkeyi, savaş başladı.' dedi.

3 ÇUVAL DOLU BELGE

Yalçın Küçük evden çıkarılmadan önce Organize Suçlarla Mücadele polisleri evden 3 çuval doküman ve belgelerin kopyalandığı bir hard disk çıkardı. Polisler dokümanları ayrı bir araca koydu. Yalçın Küçük evden çıkarılırken evinin önünde bekleyen İşçi Partililer “Ergenekon tertibi Amerikan işi” sloganları attı.

ESKİ EŞİNİN EVİ DE ARANDI

Bu arada Yalçın Küçük'ün eski karısının Ankara'daki evi için de arama çıkarıldı. Kimsenin olmadığı evin kapısını bir çilingir açtı. Hukukçular, uzun yıllar önce ayrıldığı eşinin evinin aranmasının hukukua aykırı olduğunu söyledi.

BİR POLİS DE GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlardan Aydın Bıyıklı'nın da Ankara'da polis memuru olduğu ve şüphelilerle bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi. Yalçın

KÜÇÜK MÜEBBETLE YARGILANIYOR

Prof. Yalçın Küçük, Ergenekon kapsamında ikinci kez gözaltına alındı. 7 Ocak 2009'daki operasyonda 15 gün tutuklu kalan Prof. Küçük 2'nci Ergenekon davasında ‘örgüt yöneticiliğinden' müebbet hapisle yargılanıyor.