Kudüs’ün özgürlüğü için yürüdüler
ensonhaber.com

İsrail; Gazze’yi abluka altında tutmaya, Filistinli gençleri sokak ortasında öldürmeye, Müslüman liderleri hukuksuzca tutuklamaya, Mescid-i Aksa’yı taciz etmeye devam ediyor.

Kudüs’ün özgürlüğü için yürüdüler

EDİRNEKAPI'YA YÜRÜDÜLER

Mavi Marmara gemisinin de aralarında bulunduğu Özgürlük Filosu'na yapılan saldırının 9. yılında, on binlerce Filistin gönüllüsü, yeniden Kudüs davasını unutmadıklarını haykırmak üzere Fatih Camii’nden Edirnekapı’ya yürüdü.

Yürüyüş öncesinde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Fatih Camii’nde Ümmet İftarı düzenlendi. İftarın ardından on binler, ellerinde meşalelerle “Mavi Marmara Onurumuzdur” sloganları atarak Mavi Marmara şehitlerinden Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım’ın da metfun bulunduğu Edirnekapı Şehitliği’ne yürüdü.

Kudüs’ün özgürlüğü için yürüdüler

KUDÜS ÖZGÜRLEŞİRSE TÜM İSLAM COĞRAFYASI ÖZGÜRLEŞİR

Şehitlikte kalabalığa seslenen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Allah’a hamd ediyorum ki sizinle beraberim. Mücadeleyi seven sizlerle beraberim. Mavi Marmara’daki kardeşlerimiz şehit oldular, canlarını verdiler. Allah’a verdikleri sözü tuttular. Sıra bizde.” dedi.

Bülent Yıldırım, “Filistin’e yola çıkmaya hazır mıyız? İşte İsrail bu sesi duysun. Bu gelen ses, şehitlerin ayak sesidir. İsrail vurmaya, öldürmeye devam ediyor. Abluka ve ambargo hiçbir zaman kalkmadı. Ama unutulmasın ki Allah için yola çıkanlar, öyle bir inkılapla İsrail’i devirecek ki arkasına saklanacakları bir taş bile kalmayacak. Ey İsrail, bu kadar insan bir gün Kudüs’e yürüyecek. O gün çok uzak değil. Suriye’de bomba atıyorlar, çocuk öldürüyorlar. ‘Katil Amerika!’ dediniz. Ben de şimdi ‘Katil Rusya!’ diye bağırıyorum. Başka kim katil? Esad katil. Ey zalim Esad, ne diye oturuyorsun orada. Bu öldürülen çocukların kanı bir gün seni de boğacak. Ve başka bir bölge: Doğu Türkistan. Kaldıralım gökbayrakları. Çin emperyalizmi kardeşlerimizi kampa alıyor. 70 yaşındaki kadına bile işkence ediyorlar. Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz, şu anda dünyada en mazlum milleti. Onun da arkasında Siyonizm var. Onun için unutmayın, Kudüs özgürleşirse Doğu Türkistan da, Arakan da, Suriye de özgürleşecek." diye konuştu.

Kudüs’ün özgürlüğü için yürüdüler VİDEO

Kudüs’ün özgürlüğü için yürüdüler

MAVİ MARMARA YOLUNA DEVAM EDİYOR

Ayrıca Yıldırım, "Şimdi diyoruz ki İsrail ahlaksızdır. Sözünde durmaz. Yalancıdır, korkaktır. Mavi Marmara anlaşmasını imzaladı ama hiçbir sözünü tutmadı. İlaç bile gönderilemiyor. Gazzeliler, tuzlu su içmek zorundalar. Siyasilere sesleniyorum: Mavi Marmara anlaşmasını feshedin. Hamd olsun ki biz anlaşmayı hiç kabul etmedik. Ben biliyorum ki iktidarın da yüreği yanıyor. Bu anlaşmayı İsrail dostu Feridun Sinirlioğlu imzaladı. Böyle İsrail dostlarının görevde kalmaması lazım. İstifa etmesi lazım. Ya da görevden alınması lazım. Son olarak diyorum ki: Kudüs’ü gençler fethedecek. Bizler de o kutlu mücadelenin içinde olacağız inşallah. İnanıyorsanız en üstün sizsiniz. Bekleyin zafer yakındır, Mavi Marmara yoluna devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Kudüs’ün özgürlüğü için yürüdüler

İKİ BÜYÜK ZAAFIMIZ VAR

Bülent Yıldırım’ın ardından sözü alan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da “Kardeşler, iki büyük zaafımız var; unutmak ve ümitsizlik. Asla unutmayacağız ve asla ümitsiz olmayacağız. Biz inanıyoruz ki direniş varsa ümit vardır.” ifadelerini kullandı.

Kudüs’ün özgürlüğü için yürüdüler

ELLER SEMADA

Konuşmaların ardından yapılan duanın ardından program son buldu.

Kudüs’ün özgürlüğü için yürüdüler