Külliye'den Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na çağrı
Ajanslar

Külliye'den Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na çağrı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde yarın yapılacak adli yıl açılış töreni için yeni bir inisiyatif başlatıldı. Törene katılmayacağını açıklayan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na yeni bir davet gönderilirken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da törene katılması için bir kez daha çağrıda bulunuldu.

AÇILIŞIN KÜLLİYE'DE YAPILMASI KRİZE YOL AÇMIŞTI

Adli yıl açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacağının açıklanması krize yol açmış, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu toplantıya katılmayacaklarını ilan etmişlerdi.

MESELE KÜLLİYE DEĞİL MESELE BİRLİK BERABERLİK

Açılış töreninin ev sahibi olan Yargıtay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının kurum tarafından büyük bir özenle ve titizlikle korunduğu belirtilmişti. Darbe girişiminden sonra ülke ve milletçe sergilenen birlik, beraberlik ve birlikte yaşama arzusunun sonucu olarak, açılış töreni için yeni bir inisiyatif başlatıldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na yeni bir davet gitti. “Katılmayacağını açıklamasına rağmen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da törene katılmasının beklendiği, katılması durumunda kendisinin çok iyi şekilde ağırlanacağı ve “kucaklanacağı” mesajı verildi.