Kumkapı'daki soyguncuya 15 yıl hapis istemi
Ajanslar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı savcılarından Sait Yakışan'ın, 27 Nisan'da Kumkapı'daki bir banka şubesinde gerçekleştirilen ve failinin teslim olduğu silahlı soygun olayı hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

İddianamede, Kumkapı'daki bankaya giden şüpheli Bulut'un, elinde bulunan tüfeği bankanın özel güvenlik görevlisi M.F.A'ya doğrultup, "silahını yere bırak" diye bağırdığı ve Bulut'un güvenlikçi M.F.A'nın Kırıkkale marka görev tabancasını güvenlikçiden aldığı belirtilerek, daha sonra bu görevliye bankanın kepenklerini kapattırdığı ve banka görevlisi olan başka bir müşteki M.E.D'ye ise, "paraları ver" dediği ifade edildi.

Kumkapı'daki soyguncuya 15 yıl hapis istemi

"PARANIN BİR MİKTARINI BALKONDAN AŞAĞIYA SAÇTI"

Aldığı paraları koymak için poşet isteyen şüpheli Bulut'a, poşet olmadığının belirtilmesi üzerine güvenlik görevlisi tarafından Bulut'un istemesi nedeniyle bankadaki çöp kutusundaki poşetin alınarak diğer görevliye paraları koyması için uzatıldığının aktarıldığı iddianamede, "Müşteki M.E.D.'nin de, ana kasadan çıkarttığı paraları poşete doldurarak şüpheliye verdiği, para poşetini alan şüphelinin banka içindeki merdivenlerden üst katlara doğru çıktığı, en üst katta paraların bir miktarını balkondan aşağıya saçtığı, görevli polislerin olay yerine gelerek şüpheliye teslim olması için ikna etmeye çalıştıkları ve bir müddet sonra şüphelinin silahıyla birlikte teslim olduğu anlaşılmıştır."şeklinde ifadeler yer aldı.

Kumkapı'daki soyguncuya 15 yıl hapis istemi

ALINAN PARA 50 BİN LİRA CİVARINDA

Şüpheli Bulut'un bankadan aldığı paranın yaklaşık 50 bin lira civarında olduğu bilgisi yer alırken, Bulut'un savunmasında bu olayla ilgili ikrarda bulunduğu, olaya ilişkin kamera görüntülerinin tespit edildiği ve bankada bulunan görevlilerin Bulut'tan şikayetçi oldukları da aktarıldı.

15 YILA KADAR HAPİS

İddianamede şüpheli Semih Bulut'un, eylemine uyan "iş yerinde ve eklentilerinde silahlı yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kumkapı'daki soyguncuya 15 yıl hapis istemi

"SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN BÖYLE BİR EYLEM YAPTIM"

İstanbul Kumkapı Çiftegelinler Caddesi'nde banka şubesinin çatısında polisin 4 saatlik ikna çabaları sonucunda teslim olan Semih Bulut, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe 28 Nisan günü tutuklanmıştı. Bulut'un emniyette verdiği ifadesinde,"Daha önceden maruz kaldığımız dolandırıcılık yüzünden tüm varlıklarımız elimizden gitti. Hukuki süreci devam eden bir davamız var. Bu süreç istediğimiz gibi gitmediği için hızlandırmak ve sesimizi duyurmak için böyle bir eylem yaptım." dediği kayıtlara geçmişti.