Kur'an'ı yaktı diye Afgan kadını linç eden 4 kişiye idam

ç

Afganistan'da dövülerek öldürülen ve sonra da cesedi yakılan Ferhunde'yi linç edenlerden 4 sanık idam cezasına çarptırıldı. 28 yaşındaki Ferhunde, Kur'an'ı yakmakla suçlanmış, olayın görgü tanıkları ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylemişti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Kabil'deki mahkemede görülen davada 4 gün sonunda karara varıldı. Linç eyleminin sanıklarından diğer 8 kişi 16 yıl hapse mahkum edilirken, 18 kişi suçsuz bulundu. 19 Mart'taki linç eylemi sırasında görevlerini yerine getirmemekle suçlanan 19 polis hakkındaki kararın ise Pazar günü verilmesi bekleniyor.

Kur'an'ı yaktı diye Afgan kadını linç eden 4 kişiye idam

SÖYLENTİ ÜZERİNE SALDIRDILAR

Olayın ardından ülkede kadına şiddet büyük gösterilerle protesto edilmişti. Ferhunde'nin linç edilmeden önce, cumhurbaşkanlığı sarayı ile başkentin ana pazarına yürüyüş mesafesindeki bir türbede muska satan din adamıyla tartıştığı belirtildi. Tartışma sırasında genç kadın Kur'an'ı yakmakla suçlanmış, çevredeki kalabalık söylenenleri duymuş ve Ferhunde'ye saldırıya geçmişti.

Kur'an'ı yaktı diye Afgan kadını linç eden 4 kişiye idam

HİÇBİR KANIT YOK

Mahkemede okunan ifadelerde, suçlanan kişilerden bazıları ortaya atılan iddialar üzerine saldırıya karıştıklarını itiraf ettiler. Savcı ise Ferhunde'nin Kur'an yaktığını gösteren hiçbir kanıt bulunmadığını bildirdi.