Kurban Bayramı yağışlı geçecek

e

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı süresince Türkiye genelinde yağış beklendiğini, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, bugünden itibaren yurdun iç ve batı bölgelerinde (Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz) 3 ila 6 derece azalacağının tahmin edildiğini söyledi.

BÖLGELER GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Arife günü Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini vurgulayan Bakan Veysel Eroğlu, "Yağışların Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale, Edirne çevreleri ve Isparta'nın güneyi ile Burdur'un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor" dedi.

Bayramın 1. gününde Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında sağanak yağışlar görüleceği, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğinin altını çizen Bakan Eroğlu, "Bayramın 2. günü Marmara'nın güneydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde sağanak yağışlar görüleceği, diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor" ifadelerini kullandı.

SAĞANAK YAĞIŞ MEYDANA GELECEK

Eroğlu, bayramın 3 ve 4. günlerinde, Marmara'nın doğusu İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ardahan ve Kars çevrelerinde yerel sağanak yağışlar meydana gelebileceğini belirtti.

Hava tahminlerini değerlendiren Eroğlu vatandaşların Kurban Bayramını da kutladığını belirterek "Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramını en samimi duygularımla tebrik eder, bütün insanlığa mutluluk getirmesi temennisi ile selam ve sevgilerimi sunarım" dedi.