Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak

Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak

Meteoroloji Kurban Bayramı süresince yurt genelinde hava durumunun nasıl olacağını açıkladı.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Bayramın ilk günü Marmara az bulutlu ve açık geçecek. Bayramın ikinci gününde sıcaklık değerlerinde değişiklik beklenmezken, Doğu Karadeniz ve Ankara , Eskişehir, Bilecik'te yağış bekleniyor. Yağışlı hava bayramın üçüncü ve dördüncü gününde tüm Kuzey Anadolu 'da etkili olacak.

Hava sıcaklığı yurdun iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmini yapılıyor.

Türkiye 'nin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu; Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu'nun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU TAHMİNİ

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzey ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.