Kürtaj karşıtlarına +18'lik eleştiri-İzleyin

Kürtaj karşıtlarına +18'lik eleştiri-İzleyin

ENSONHABER.COM/Detay haber 1996 yılında George Carlin'in ABD'deki kürtaj karşıtlığını gösterilerinde sert üslubuyla eleştirmesi büyük yankı bulmuştu. Bel altı vuruşları nedeniyle oyunları televizyonlarda yasaklanan Carlin için Okan Bayülgen'in "daha açık sözlüsü" denebilir.

Türkiye'de gündeme yerleşen kürtaj tartışmasının, Carlin'in Türkiye'deki meslektaşları tarafından nasıl yorumlanacağı ise merak konusu..

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

GEORGE CARLİN KİMDİR

ABD'li stand-up'çı George Carlin, saygısızca diye nitelendirilen tutumu ve dil, psikoloji ve din gibi alanlardaki tabu konulara ilişkin fikirleriyle tanınır. Carlin'in "Yedi Kirli Kelime" komedi rutini, 1978'de ABD Yargıtayı'nın F.C.C. v. Pacifica Foundation davasına yansımış ve 5'e 4 oyla Carlin'in oyunu televizyonlarda yasaklanmıştı.

STAND-UP'IN İKİ NUMARASI

Birçok kişi tarafından Lenny Bruce'un yerini aldığı düşünülen Carlin, Comedy Central tarafından Richard Pryor'un ardından tüm zamanların en iyi ikinci stand-up komedyeni seçilmişti.

22 Haziran 2008'de göğüs ağrıları şikayetiyle gittiği Santa Monica St. John Hastanesi'ne kaldırılan Carlin, aynı gün kalp yetmezliğinden hayatını kaybetmişti.

Not: Videoyu bizimle paylaşan okuyucumuza teşekkür ederiz.