Kurtarılan Türk'ün annesi: Dün arayıp bırakacaklar dedi

YOZGAT

IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde alıkonulan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Yozgatlı polis memuru Doğan Yıldız'ın anne ve babası müjdeli haberi alır almaz Ankara’ya gitti.

''BU HAFTA BIRAKACAKLAR DERKEN BU GECE BIRAKTILAR''

Doğan Yıldız'ın kayınpederi ve amcası Ömer Yıldız, "Dün 7 dakikalığına bir müsaade vermişler, telefonda ailesiyle konuşmuş. 'Bu hafta içerisinde bizi bırakacaklar, korkmayın, merak etmeyin.' demiş. Bu hafta içinde bırakacaklar derken, bu gece bıraktılar. Çok mutluyuz, Allah razı olsun." dedi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Çayözü köyünde yaşayan Doğan Yıldız'ın kayınpederi ve amcası Ömer Yıldız, beklemeyle geçen bir sürecin ardından damadının ve diğer görevlilerin Türkiye'ye getirilmiş olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

ANNESİ VE BABASI ANKARA'YA KARŞILAMAYA GİTTİ

Damadı Doğan Yıldız'ın Ankara'da görevli iken Musul'a 3 aylık geçici göreve gittiğini hatırlatan Ömer Yıldız, "Orada da görevinin bitmesine 13 gün kala bu IŞİD terörü engelledi. 90 günü geçkindir de ses seda, telefon falan yok. Bugün saat 05.00'de Davutoğlu televizyonda açıkladı. 'Rehinelerimizi kurtardık, sağ salim ailelerine kavuşturacağız' dedi. Annesi, babası ve ailesi bu haber üzerine Ankara'ya karşılamaya gitti. Damadımızdan 3 aydır haber alamıyorduk. İçişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı ile her zaman görüşüyorduk. 'Korkmayın, merak etmeyin garanti yerlerdeler' dediler, durdular.

7 DAKİKALIK MÜSADE VERİLMİŞ

Dün 7 dakikalığına bir müsaade vermişler ailesiyle konuşmuş. 'Bu hafta içerisinde bizi bırakacaklar, korkmayın, merak etmeyin. Evimize komşuların geldiğini gördüm, televizyonumuz var, izledik. Kendimiz pişirip, kendimiz yiyoruz' demiş. Bu hafta içinde bırakacaklar derken, bu gece bıraktılar. Çok mutluyuz, Allah razı olsun. Mutlu olmayacak gibi değil yani. Doksan gündür iki tane oğlu var, kızımız falan buradaydı." diye konuştu.

Kayınvalidesi Döndü Yıldız da damadı için her gün gözyaşı dökerek dua ettiğini söyledi. Döndü Yıldız, "Çok üzülüyordum, hastanelik oldum. Geliyor çocuklar boynunu büküyor, ağlamadığım gün olmuyordu. Çok şükür sağ salim ülkemize döndüler.” şeklinde konuştu.