Kurtköy’ün emlak değeri 6 kat arttı

kurtköy

Türkiye’nin teknoloji üssü Teknopark ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na ikinci pist yatırımlarıyla İstanbul’un hızlı gelişen bölgeleri arasında giren Kurtköy, emlak değerlerini son yıllarda 6’ya katladı. Karar'ın haberine göre; Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na ait 2.5 milyon metrekare alan üzerinde kurulan ve etap etap hayata geçecek Teknopark’ta şimdiden 100’lerce firma yerini aldı. 2 milyar dolar yatırımla gerçekleşecek proje tamamlandığında yaklaşık 30 bin kişi görev alacak. Kurtköy’ün değerini artıran bir diğer yatırım da Sabiha Gökçen’e ikinci pist yapımı.

METREKARE FİYATLARI 3 BİN 500 LİRAYA YÜKSELDİ

Havalimanı, bugün yıllık 25 milyon yolcuya limitini aştı. Günde 650 uçuşun gerçekleştiği Sabiha Gökçen’de şimdilerde HEAŞ ikinci pist yapımına başladı. 2018’de açılacak bu pistle büyük uçaklara da iniş yapma hakkı sağlanacak. Böylelikle havalimanında toplam istihdam 120 bine çıkacak ve bunun en az 15 bini Kurtköy bölgesinde yaşayacak beyaz yakalılardan oluşacak. Bu yatırımlarla teknoloji üssü ve havalimanına yakın olmak isteyen çalışanlar da bölgede satılık ve kiralık ev aramaya başladı. Böylelikle 2012 yılında 50 lira olan metrekare fiyatları şimdilerde 3 bin 500 liraya kadar yükseldi. Bölgede şu anda 4-5 firma konut projesi gerçekleştirmek için çalışıyor.

‘TALEP ÇOK EV YAPACAK ARAZİ YOK’

Kurtköy'de projeler geliştiren Erguvan İnşaat, bölgede beşinci projesinin temelini attı. Kurtköy’de, villalar bölgesi olan Akfırat’ta yatırımları olduğunu söyleyen Emre Maraşlı, “Onları da kısa sürede hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Kurtköyde evlere talep çok, fakat ev yapılabilecek arazi yok. Olan arazilerin de imarı düşük. Bu denge sebebiyle evlerin de fazlaca değerleneceğini düşünüyoruz Kurtköy’de” ifadelerini kullandı.

‘VİLLALARA TALEP YÜKSEK’

Kurtköy’e Teknopark projesiyle birlikte yoğun bir talep olduğuna işaret eden Emre Maraşlı, sözlerine şöyle devam etti: “Bölgede Maltepe-Dilovası arasındaki tüm üretim-lojistik tesislerinin ve şirket merkezlerinin üst düzey yöneticileri, teknopark mühendisleri, havalimanındaki yöneticiler, çevre üniversitelerdeki öğretim görevlileri ve havalimanı personeli bulunuyor. B, A ve villalar bölgesinde A+ grubu burada alım yapıyor diyebiliriz. Bunun sebebi özellikle Az yoğun yapılaşma ve planlı şehirleşme bulunuyor. İstanbul ortalamasının 3 de 1 i oranında imar izni bulunuyor Kurtköy’de. Bu sebeple evlerin arası uzak, yollar geniş, parklar geniş. AB+ grubu burada huzurlu bir yaşam bulabiliyor. Bu sebepten ve çevre tesislerin büyük yatırımlar olması sebebiyle burayı tercih ettiklerini düşünüyoruz.”