Kurum: Doları olan bozsun, gayrimenkule yatırım yapsın

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye'nin 15 Temmuz sonrası gösterdiği demorkasi mücadelesiyle güvenli bir liman olduğunu bir kez daha gösterdiğini kaydederek, Türkiye'ye yakın coğrafyada yaşayanlar hem kültürel hem de farklı hassasiyetler konusunda ülkeyi kendilerine yakın hissettiğini söyledi.

Kurum: Doları olan bozsun, gayrimenkule yatırım yapsın

Küresel etkilerle 3,4 lira seviyelerine yaklaşan doların gelecek birkaç ay içerisinde artış hızının duracağını dile getiren Kurum, şuan dövizdeki hareketlenmenin spekülatif olduğunu, yerli bireysel yatırımcı tarafından dolar alımı yapılmadığının görüldüğünü, dolardaki değer artışının sadece TL karşısında görülmediğini aktardı.

DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞ GAYRİMENKUL FİYATLARINI HER DÖNEMDE CAZİP KILIYOR

Kurum, doların tüm gelişen piyasalarda hatta Euro ve sterlinde son dönemlerin zirvesini gördüğünü ifade ederej, bu hareketin ABD'de de yeni yönetimin göreve başlamasıyla istikrar bulacağını düşündüklerini bildirdi. Dövizdeki ani yükselişler sonrası gayrimenkul fiyatlarının her dönemde daha cazip hale geldiğini dile getiren Murat Kurum, Türkiye'nin de gayrimenkulde her dönemin bölgedeki parlayan yıldızı olduğunu bildirdi.

Kurum: Doları olan bozsun, gayrimenkule yatırım yapsın

"SPEKÜLATİF HAREKETLERE İNANMAYIN"

Kurum, Türkiye'de geçici oturum izni ve vatandaşlık hakkı verilmesi sonrası yabancılardaki tedirginliğin giderileceğini ve bunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Tabii doğru fiyatlandırma yapmamız gerekiyor. Bunu illere göre de değerlendirmemiz gerekiyor. Sonuçta İstanbul ile Ankara'daki, Anadoludaki fiyatlandırma farklı. Bunu da doğru yaparsak sektör adına önemli bir gelişme yaşayacağımızı düşünüyorum" dedi.

ABD'deki yönetim değişimi sonrası dolardaki ateşin söneceğini ve doların stabil bir hal alacağını dile getiren Kurum, yükselme beklentisiyle elinde doları olanların şu an beklemeye geçtiğini bildirdi. Kurum, "Vatandaşlarımız bugünlerde yaşanan spekülatif hareketlere aldanmasın. En doğru yatırım Türk piyasasına ve gayrimenkul ürünlerine yapılan yatırımdır. Doların düşüşe geçeceğine inanıyorum. Yüksek dolar kuru gayrimenkul için bu dönemde alım fırsatı yaratıyor." diye konuştu.

Kurum: Doları olan bozsun, gayrimenkule yatırım yapsın

"10 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE YABANCIYA SATIŞ RAKAMI YAKALANABİLİR"

Yabancıların isteklerine yönelik konut yapımının da gündemde olduğunu dile getiren Kurum, "Trabzon, Rize, Yalova, Bodrum, Anadolu gibi yerlerde doğru fiyatlama yapmak gerekir. Alt sınır koymak yanlış. Yatırım yapana da cazibe sunmak lazım." ifadelerini kullandı.

Kurum, Türkiye'nin halihazırda yabancıya konut satış rakamının yıllık 5 milyar dolara yakın olduğunun ve hedefin kısa vadede 10 milyar dolar olduğunun hatırlatılması üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu: "Baktığınızda sadece Suudi Arabistan'ın fonlarda ciddi paraları var. Oradaki paralarından kendileri dahi endişe duyuyorlar. dolayısıyla Türkiye'de bu paraları her zaman güvende. Onlar öncelikle burayı, ülkemizi kendilerine yakın görüyorlar. İkincisi de paraları da güvende. Neticesinde kanunlar çerçevesinde paraları korunuyor. Asıl öne çıkan konular bunlar. 10 milyar doların çok daha üzerinde yabancıya satış rakamı yakalanabilir."