Kurum'un kentsel dönüşüm hedefi
AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir etkinlikte, kentsel dönüşümle ilgili Türkiye çapında önemli bir süreç başlattıklarını belirtti.

"HAK SAHİPLERİNE DÜKKANLARINI TESLİM EDECEĞİZ"

Düzenlenen imza töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Konya'mızın 30 yıllık problemini inşallah çözeceğiz. Birazdan imzasını atacağımız Küçük Motorlu Sanayi Sitesi’nin Eski Sanayi, Karatay Sanayisi’nin taşınması protokolü, hem Konya'mız için hem sanayimiz için hem de bölgemiz için çok önemli bir yatırım. Yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar lira. Eski parayla 1 kat trilyon liralık yatırım yapacağız. Bu yatırımla birlikte Konya sanayisi inşallah büyüyecek. Konya’daki istihdam artacak. Şehrimiz kentsel dönüşüm anlamında yeni yaşam alanlarına kavuşmuş olacak. Şehrin içindeki bu çöküntü alanını, şehrin dışına çıkarmak suretiyle tam 3 bin 100 bağımsız bölüm yapıyoruz. Bu bağımsız bölümlerin büyüklükleri değişiyor. Esnaflarımızın taleplerine göre farklı büyüklükte dükkanlarımız olacak. İnşallah bu yıl içerisinde projeye başlayacağız. 36 aylık bir süreç içerisinde de hak sahiplerine dükkanlarını teslim edeceğiz.” dedi.

Kurum'un kentsel dönüşüm hedefi

"HER YIL 300 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Bakan Kurum, kentsel dönüşümle ilgili Türkiye çapında önemli bir süreç başlattıklarını hatırlatarak, "İnşallah tüm Türkiyemizde yenilenmesi gereken 6.7 milyon konutumuz var. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıllık süreçte, her yıl 300 bin konutu dönüştürmek. Ancak bu 300 bin konutu dönüştürürken şehrin kültürünü, şehrin mimarisini öne çıkaracak çok önemli de projeler yapmak istiyoruz. Bu anlamda aslında biz kentsel dönüşümü ikiye ayırdık. Biri tarihi alanlarda dönüşüm, diğeri ise yıkılma tehlikesi olan, metruk, deprem riski taşıyan alanlardaki dönüşüm. Bir de sanayi alanları dönüşümümüz var. Konya'mızda aslında bunun örneğini daha önce TOKİ Başkanımız açıkladı. Birkaç şehrimiz de yaptık. İnşallah şimdi Konya'mızda da çok önemli bir örneği projeyi gerçekleştiriyor olacağız. Bu projeyle birlikte şehrin içindeki sanayi alanını çökük alanı, çöküntü alanını şehir dışına çıkarmak suretiyle mevcut yerde de millet bahçelerinin olduğu yürüme yollarının, yeşil alanların olduğu okulların, üniversitelerin olduğu çok önemli bir yaşamı da kazandırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kurum'un kentsel dönüşüm hedefi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)