Kütahyalı'dan darbe girişimine ilişkin önemli ayrıntılar

ş

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı 27 Mart 2016 tarihinde yayınlanan yazısında, "F-16 pilotlarının bile en az yüzde 50'sinin Fethullahçı olduğuna dair çok sağlam raporlar var" ifadelerini kullanmıştı.

Darbeyi 4 ay önceden haber veren Kütahyalı, Beyaz TV canlı yayınına çıkarak darbe girişimi sırasında yaşananları anlattı:

DARBEDE FETHULLAHÇI OLMAYAN KOMUTANLAR VAR

"Bu darbe teşebbüsü esasen 16 Temmuz darbe teşebbüsü olacaktı. Tıpkı 12 Eylül'deki gibi sabah saat 04.00'te çıkacaklardı yollara. Bütün birliklere Jandarma Genel Komutanlığı'ndan emirler gidince, yani Jandarma Genel Komutanlığı'nı fiilen ele geçirmişlerdi. Fethullahçı olmayıp ellerine bu hukuksuz emir geçtiğinde uyan aptallar ve hainler de vardı. Bir de bunlar var. Fethullahçı terörist olan hainler olduğu gibi bir de aptal ve hain olanlar var. Kanunsuz bir emir bu. Hiçbir koşulda askeri darbe yapılamaz"

Kütahyalı'nın açıklamaları buna rağmen Laik, Kemalist veya diğer ideolojilerden olan komutanların, hükümeti devirme fırsatı bulunca Feto'cu darbecilerin emirlerine uyduğunu gösteriyor.

Kütahyalı'dan darbe girişimine ilişkin önemli ayrıntılar VİDEO

Kütahyalı'dan darbe girişimine ilişkin önemli ayrıntılar