Kuzey Kore Trump'ın uyarılarına 'saçmalık' dedi
AA

Kuzey Kore'nin ABD anakarasına ulaşabilecek nükleer silahlar ve füzeleri hızla geliştirmesi, Washington ve Pyongyang arasında sözcük savaşını başlatan bir gerilimi tırmandırıyor. Bölgesel güçler ve küresel yatırımcılar ise bu durumdan kaygılı.

Trump'ın dün yaptığı beklenemeyen açıklama üzerine, Pyongyang da, Japonya üzerinden geçerek Guam'ın 30-40 km yakınına düşecek dört adet orta menzilli füze fırlatmak üzere hazırlık yaptığını açıkladı.

Kuzey Kore Trump'ın uyarılarına 'saçmalık' dedi

GUAM PLANI DEĞİŞİYOR

Guam, Kuzey Kore'nin güneydoğu kıyısına uzaklığı 3,000 kilometreden fazla. Adada yaşayan 163,000 kişinin yanı sıra, bir denizaltı filosu, hava üssü ve sahil güvenlik ekibinin yer aldığı bir Amerikan askeri üssü bulunuyor.

Kuzey Kore Trump'ın uyarılarına 'saçmalık' dedi

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA Trump için "Çıldırmış bir adamla mantıklı diyalog yürütmek mümkün değil; (bu kişiye) karşı ancak mutlak güç kullanılabilir" dedi.

KCNA, Kore Halk Ordusu stratejik roket kuvvetleri komutanını Kim Rak Gyom'un, füze hazırlıklarının Ağustos ortasına kadar tamamlanmış olacağını, daha sonra planın uygulanması için lider Kim Jong-Un'un emrini bekleyeceklerini söylediğini duyurdu.

Kuzey Kore Trump'ın uyarılarına 'saçmalık' dedi

ABD'nin bölgede bulunan Yedinci Filosunda Kuzey Kore füzelerini havada vurabilecek Aegis balistik füze savunma gemisi var. Aynı gemilerden dört adedine de Japonya sahip.Kuzey Kore Trump'ın uyarılarına 'saçmalık' dedi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)