Lapseki yat limanının yapımı mart ayında tamamlanacak
DHA

3 ay önce ihalesi yapılan yat limanı projesinin detayları da belli oldu. Lapseki'de yaklaşık 3 yıldır gündemde olan proje artık hayata geçiyor.

Lapseki yat limanının yapımı mart ayında tamamlanacak

PROJE MART AYI SONUNDA TAMAMLANACAK

Çanakkale 1915 Köprüsü ile gelişecek ve büyüyecek olan Lapseki'yle ilgili açıklama yapan Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, "Şuanda projeyi alan firmayla, Lapseki Belediyesi sürekli beraber çalışıyoruz. Bununla ilgili arkadaşlarımız sürekli yerinde ve zaman zaman da masa başında çalışıyor. Bizim mevcut 2 proje var. Onların yapacağı projeyle, bu projeyi karma yapıp en güzelini ortaya çıkaracağımızı düşünüyorum. Mart ayı sonu itibariyle proje bitmiş olacak. Daha sonra Bakanlığımız yat limanının yapım ihalesine geçecek" dedi.

Lapseki yat limanının yapımı mart ayında tamamlanacak

YAT LİMANI TURİZMİ CANLANDIRACAK

Yılmaz ayrıca, "Buradaki yat limanı çok farklı bir yat limanı olacak. Bize anlatıldığı kadarıyla Kuşadası'ndan İstanbul'a kadar çekek yerleriyle, sosyal tesisleriyle, sahil tesisleriyle bir yat limanı yok. Bazı yerlerde yat limanı olsa da sadece bağlayabiliyorlar. Ama burada olacak olan yat limanı hem sahil sosyal tesisleri olacak. Spor alanlarından, lokantasından, otelinden hepsi olacak. Hem aynı zamanda da insanlar yatlarını burada kıyıya çekip bakımlarını yapabilecekler. Bunun çok önemli olduğunu söylüyorlar. Lapseki'deki yat limanı turizmini canlandıracak. Lapseki ekonomisine katkı da olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)