Lavrov'dan DAEŞ ile ilgili karar açıklaması
ensonhaber.com

lavrov

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da Paraguaylı mevkidaşı Eladio Loizaga ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Musul'un çevresinin tamamen sarılmamasından ötürü oluşan koridor, DAEŞ unsurlarının Irak'tan ve Musul'dan Suriye'ye çekilmesi riskini oluşturuyor. Biz tabiki durumu değerlendireceğiz ve eğer böyle bir şey gerçekleşirse, askeri ve siyasi anlamda kararlar alacağız." dedi.

Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonunu takip ettiklerini belirten Lavrov, Birleşmiş Milletler'in yeni göç dalgası oluşabileceği uyarısına dikkati çekerek, "Umarım bu konular operasyonları hazırlayanlar tarafından hesap edilmiştir. Ancak şimdilik çok fazla soru işareti var." ifadelerini kullandı.

İLK TOPLANTI CENEVRE'DE

Rusya ve Suriye rejiminin Halep’teki hava operasyonlarını durdurması Lavrov, Rusya ve Esed rejimine ait hava kuvvetlerinin Suriye’nin Halep şehrinde bugün itibarıyla operasyonlarını durdurmasına değinerek şunları söyledi:

"Operasyonları durdurma kararı uygulanmaya başlandı. Bu ara, ABD ve diğer bazı ülkeler tarafından desteklenen grupların Nusra'dan ayrılması için iyi niyet işareti olarak değerlendirilebilir. Bu ayrışma farklı şekillerde yapılabilir. Lozan'daki görüşmede bu konuda uzmanlar düzeyinde çalışma yürütülmesi kararı alındı ve ilk toplantı yarın Cenevre'de düzenlenecek." diye konuştu.

BİR ŞANS DAHA

Öte yandan Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Halep'te operasyonlarını durdurma kararı alarak ABD'ye daha önceki anlaşmaları yerine getirmek için "bir şans daha" verdiğini söyledi.