Legoland İstanbul'un temeli atıldı
AA

LEGO

Törende konuşan Legoland Discovery Centre İstanbul Genel Müdürü Sarper Hilmi Sunar, Legoland Discovery Centre İstanbul'un Merlin Entertainments Group yatırımı olduğunu belirterek, bu yılın yaz aylarında ziyaretçileriyle buluşmaya hazır olacağını söyledi. Merlin Entertainments Group olarak yaklaşık iki ay önce Sea Life'ı hayata geçirdiklerini hatırlatan Sunar, Legoland Discovery Centre İstanbul'un Forum İstanbul'da 3 bin metrekarelik alanda açılacağı bilgisini verdi.

Sunar, şöyle konuştu: "Dünya genelinde İngiltere, Almanya, Japonya, Amerika ve Kanada'da olmak üzere 5 ülkenin 12 şehrinde yer alan Legoland Discovery Centre, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı. Forum İstanbul'da açılacak merkezimiz sunacağı eşsiz deneyim sayesinde aynı etkiyi ülkemizde de oluşturacak. Çünkü içeri girdiğinizde bambaşka bir dünyayla karşılaşacaksınız. 10 bölümden oluşacak Legoland Discovery Centre İstanbul'da Krallık Macerası ve Merlin'in Çırağı'nda gezi deneyimi olacak. 3 farklı filmiyle 4D sinema salonumuz ile İstanbul'un ve dünyanın sembol yapılarının inşa edileceği Miniland yer alacak. Lego parçalarının yapım sırrını anlatan bir lego fabrika turu olacak. Küçük ziyaretçilerimiz için büyük lego parçalarından oluşturulan lego çiftliği, Olivia'nın evi ile lego friends, süngerden yapılma lego parçalarının ve tırmanma alanlarının bulunduğu oyun alanı, parti odaları, kafe ve lego satış mağazasını görebileceksiniz."

Legoland İstanbul'un temeli atıldı

"MİNİLAND'DE LEGODAN TOPKAPI SARAYI, RUMELİ HİSARI OLACAK"

Miniland'in nasıl oluşturulacağı hakkında da bilgi veren Sunar, oylama listesinde Topkapı Sarayı, Babüsselam Kapısı, Rumeli Hisarı, Ayasofya Camii, Boğaziçi Köprüsü, Beylerbeyi Sarayı, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Theodosius Dikilitaşı, Dolmabahçe Saat Kulesi ve Yerebatan Sarnıcı'nın yer alacağını kaydetti. Konuşmanın ardından sembolik temel atma töreni kapsamında bir kepçe dolusu lego parçası lego havuzuna boşaltıldı ve çocuklar ellerindeki küreklerle lego parçaları ile oynadı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)