Lexus Türkiye pazarına giriyor
Ajanslar

Üretilmeye başlandığı 1989 yılından itibaren dünyanın en lüks otomobilleri arasında gösterilen Lexus, 2015 yılının son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak.

TÜRKİYE'DEN TALEP VAR

Lexus’un Türkiye pazarında satışa sunulmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’den uzun süredir Lexus’a talep olduğunu belirterek, bu konuda bir süredir çalıştıklarını söyledi.

Lexus Türkiye pazarına giriyor

Bozkurt,  Lexus markasının dünyada satışa sunulduğu ülkelerde prestijin sembolü olduğunu dile getirerek, Lexus’un premium segmentte kendini ispatlayan bir marka olduğunu kaydetti.

PREMİUMLARLA REKABET EDECEK FİYATLAR

İstanbul Autoshow’da müşterilerin beğenisine sunulacak Lexus’un satışına, premium markalarla rekabet edecek bir fiyat politikasıyla başlanacağını dile getiren Bozkurt, bu yıl için satış hedefini 30 ile 50 adet arasında belirlediklerini söyledi. Bozkurt, “Türkiye’de hedefimiz,  Lexus’u ilk 5 yıl içinde yılda binli adetlerde satan bir marka haline getirmek. Bir yıl içinde 6-7 noktada satışa başlayacağız.  Lexus’un Türkiye’de kalıcı olması için çalışacağız. Türkiye pazarında Avrupa için üretilen bütün modelleri düşünüyoruz. Gelecek 5-10 yıl içinde  Lexus’da ürün gamı daha da gelişecek. Türkiye pazarındaki araçların 80 bin ila 300 bin avro arasında olmasını planlıyoruz” diye konuştu.

Lexus’un İstanbul’da açılacak satış noktasında IS, NX, GS, RX, LS ve RC modellerin yer alacağını belirten Bozkurt, Lexus’un her modelinin hibrit versiyonu da bulunurken, isteyen müşteriler hibrit motorlu Lexus modellerini seçebileceğini anlattı.