Leyla Lydia Tuğutlu kimdir

f

LEYLA LYDİA TUĞUTLU KİMDİR?

29 Ekim 1989 yılında Berlin’de doğdu. Babası Türk annesi Alman asıllıdır. İlköğrenimine Türkiye’de başladı ve bunun yanı sıra piyano dersleri de aldı. Aynı zamanda 5 yıl boyunca müzik ve keman eğitimi aldı. Bir yandan da modelli ajansına kaydolup çalışmaya başladı.

Bir Anadolu Lisesinde öğrenimini tamamladıktan sonra üniversitede eğitimi olan konservatuar bölümünü bırakarak özel ilgi duyduğu manken ve fotomodellik işine başladı.

Leyla Lydia Tuğutlu kimdir

KARİYERİ

Şuan İstanbul Üniversitesinde Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde halen okumakta. 3 dil biliyor bunlar Türkçe, Almanca ve İngilizce. 2008 yılında 'Miss Turkey Güzellik Yaraşmas'ında birinci oldu. Yarışmanın jüri üyesi olan Paris Hilton Tuğutlu’ya bizzat taçını taktı.

12 Aralık 2008 yılında Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde düzenlenen 'Miss World Güzellik' yarışmasında Türkiye’yi temsil etti. 2005 yılında 'Best Model Of Turkey' güzellik yarışmasında 'Best Promising' seçildi ve ardından 2006 yılında Çin’de düzenlenen 'Miss Tourism Queen International' güzellik yarışmasında 'Princess' ödülünü kazandı. 2007 yılında Fashion Tv Moda Oskarlarında ‘Gelecek Vaad Eden Model’ ödülüne layık görüldü.

Tatlı İntikam 1. Bölüm Fragmanı HD İZLE

DİZİLERDE OYNUYOR

2008 yılında oyunculuğa adımını atarak 'Es-Es' adlı dizide İrem karakterini canlandırarak başrol oynadı. 2010 yılında 'Kirli Beyaz' adlı dizide Melis karakterini canlandırdı. 2013 yılında 'Günce' adlı sinema filminde Aslı karakterini canlandırarak ilk sinema filminde rol aldı. 2014 yılında ATV’de yayınlanan 'Karadayı' dizisinde Songün karakterine can verdi.

Yine aynı yıl 'İçimdeki Ses' adlı sinema filminde Ayşıl karakterini canlandırarak başrol oynadı. 2015 yılında 'Kiralık Aşk' adlı dizide yardımcı oyuncu olarak oynadı. Yine aynı yıl 'Delibal' adlı sinema filminde başrol oynadı. 2016 yılının mayıs ayında Kanal D’de yayınlanmaya başlayan ve halen yayınlanan 'Tatlı İntikam' adlı dizide başrol oynuyor.

Leyla Lydia Tuğutlu kimdir

FİLM AŞKI GERÇEKEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

'Delibal' aldı sinama filminde Çağatay Ulusoy ile başrol paylaşmış ve bu film aşkı gerçeğe dönmüştür. Şu aralar adı Ulusoy ile anılan Tuğutlu bir röportajında "Benim için büyük şeyler değil ama ilgi, sevgi ve bağımlılık önemlidir." diyerek sevginin her şeyden önemli ölduğunu belirtti.