Liberman Filistinli mahkumlar idam edilsin dedi

Liberman Filistinli mahkumlar idam edilsin dedi

Kudüs  İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, Sderot kentini ziyareti esnasında Gazze sınırındaki bir tepede yaptığı konuşmada, Filistinli mahkumların "serbest bırakılmasını" eleştirerek, "Bizim asıl sorunumuz teröristleri serbest bırakmamız ve Hamas'ın kökünü kazıma emri vermememizdir" dedi.

FİLİSTİNLİ MAHKUMLAR İDAM EDİLSİN

"Hamas problemini çözmeden İran hakkında konuşamayız" diyen Liberman, idam cezasını savunarak, "(Filistinli mahkumlar) Çünkü gelecekteki bir mahkum takasında serbest kalacaklarından eminler ve hapiste yatarken üniversite okuyabiliyorlar. Bu esnada ailelerine de Filistin Yönetimi tarafından ödeme yapılıyor" iddiasında bulundu.

Ürdün'ün, IŞİD'in pilotlarını yakarak öldürmesi üzerine düzenlediği operasyonu öven Liberman, "Bu olayı sona erdirmek istiyorsa İsrail'in de yapması gereken bu" şeklinde konuştu. Liberman, Başbakan Binyamin Netanyahu’yu, İran’ın nükleer faaliyetleri konusunda sadece konuşmakla eleştirmiş, “Vuracaksan vur, konuşma” ifadesini kullanmıştı. İsrail'de 17 Mart'ta yapılacak parlamento seçimlerine Liberman, kendi kurduğu Evimiz İsrail Partisi'nin lideri olarak giriyor.