Libya sahil güvenlik, mülteci kurtarma botuna ateş açtı
ensonhaber.com

Libya sularına yaklaşan ve devriye görevini yürüten ispanyol mülteci kurtarma botuna Libya sahil güvenlik ekipleri ateş açtı. Akdenizde mülteci krizi yaşandı.

ÖNCE UYARI GELDİ

Libya sahil güvenlik botu önce deniz sınırlarına yaklaşana bottan kimlik tanımı istedi, ekipler kendini tanıttı, ancak Libya sahil güvenliği buna aldırış etmeyerek bu sularadn ayrılmalarını istedi. Kurtarma botu uluslararası sularda olduğunu beyan etti ancak Libya tarafı tehditlerini sürdürdü, sınırdan ayrılmazlarsa ateş açılacağını telsizle belirtti. Bunun üzerine  kurtarma botu geri gdöndüğü sırada sahil güvenlik gemisi hızla üzerine doğru dümen kırdı, botun üzerine doğru gitmeye başladı, denizde çarpışma tehlikesi yaşandı.Libya sahil güvenlik, mülteci kurtarma botuna ateş açtı

Libya sahil güvenlik mülteci kurtarma botuna ateş açtı VİDEO

ATEŞ AÇILDI

Tehlikeyi farkedere sınırdan uzaklaşmaya başlayan İspanyol mülteci botu, bir anda Libra sahil güvenliğinin ateşi ile karşı karşıya kaldı. O anlar kameralar tarafından görüntülendi. Hedef almadan atış yaptığı görülen askerlerinin caydırma amacıyla bu uygulamayu yaptığı açıklanırken, bu olay Akdeniz'de küçük çapta bir krizin yaşanmasına sebep oldu.

Libya sahil güvenlik, mülteci kurtarma botuna ateş açtı