Liceliler kenevir ekmek istiyor
ensonhaber.com

Türkiye'de ilk kez kenevir, siyaset dünyasında üst düzeyde tartışılmaya başlandı. Bugüne kadar uyuşturucu madde elde etmede kullanıldığı yönüyle bilinen kenevir, ilk kez sağladığı faydalarla Türkiye'nin gündemine girdi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak, "Bize bir zamanlar afyon ekimini yasaklayanlar kendileri cayır cayır afyon ekiyorlardı. Böyle bir şartın konulması son derece manidardır. Şimdi diyorum ki, gelin biz yeniden, ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum. Tarım Bakanlığımıza gerekenleri söyledim, yeniden bir kenevir ekimi süreci başlatalım. Çünkü kenevir ekiminin çok farklı alanlarda, çok farklı faydaları olacağını göreceğiz. Şimdi bu süreci başlatacağız." ifadelerini kullanmıştı.

LİCE'Yİ KAPSAMIYOR

Ardından kenevirin 19 ilde üretiminin yapılacağı açıklandı. Ancak bu karar yasa dışı kenevir üretiminin üçte ikisinin yapıldığı Diyarbakır’ın Lice ilçesini kapsamıyor.

Liceliler kenevir ekmek istiyor

"KÖYLERE GERİ DÖNÜŞLER BAŞLAR"

DW'nin bölgede röportaj yaptığı bir vatandaş, "Lice'de eken çoktur. İllegal olarak ekim yapılıyor. Ekenler cezaevine giriyor. Yasak olacağına yasal olsun. İzin verilirse Lice'de kenevir ekimi kontrol altına alınmış olur. İzin verilirse köylere geri dönüşler de başlar." dedi.

Liceliler kenevir ekmek istiyor

Günün önemli gelişmeleri VİDEO