Liderler Denktaş'ın taziye defterine ne yazdı

Liderler Denktaş'ın taziye defterine ne yazdı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, vefat eden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş'a başsağlığı dileğinde bulundu.

Abdullah Gül;

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başsağlığı dileğinde bulunurken, başını omuzuna yaslayan Aydın Denktaş'ı teselli ettiği görüldü.

Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Aydın Denktaş, daha sonra merhum Cumhurbaşkanı Rauf denktaş'ın naaşı başında dua okudular.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra açılan taziye defterini de imzaladı.

Deftere, Kıbrıs Türklerinin yarım asırdır devam eden özgürlük ve eşitlik mücadelesinin timsali, milletimizin yetiştirdiği gerçek kahramanlardan KKTC'nin kurucusu, Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın ebediyete intikalinin, tüm Türk dünyası için büyük bir kayıp olduğuna yazan Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

''Anavatan Türkiye, Kıbrıslı Türk kardeşlerinin acısını içtenlikle paylaşmakta yüreğinde hissetmektedir. Kıbrıs adasından Türklüğün sökülüp atılmasına yönelik hain planları akamete uğratan Mücahit Denktaş, başta merhum Dr. Fazıl Küçük olmak üzere bu yola baş koymuş, bu uğurda can vermiştir, dava arkadaşlarıyla birlikte yüce Milletimizin gönlündeki müstesna yerini almıştır.

Örnek bir kişiliğe sahip merhum Denktaş, Kıbrıs Türkünün davasına hamilik ederken yitirdiği 3 evladının acısını bağrına gömen, kederli bir baba, yaman bir avukat, gözü pek bir direnişciydi.

Kurucu Cumhurbaşkanı kimliğiyle Kıbrıs Türkünün var olma mücadelesinin her aşamasında tarihi misyonu, üstün bir fedakarlık ve başarıyla yerine getirmiş seçkin bir devlet adımıdır.

Halkının haklı davasına adanmış bir ömrün geriye bıraktığı en büyük miras, şüphesiz KKTC'dir. Kıbrıs Türk Halkı'nın bu paha biçilmez mirasa sahip çıkarak, Ada'da adil ve kalıcı barışın tesisine yönelik mücadelesini başarıya ulaştırması, O'nun aziz hatırasını daima yaşatacaktır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bu onurlu mücadelesinde, Anavatan Türkiye'yi her zaman yanında bulacaktır. merhuma Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin ve tüm Türk Milleti'nin başı sağ olsun.''

TBMM Başkanı Çiçek;

Aydın Denktaş'a baş sağlığı dileklerini ileten TBMM Başkanı Çiçek de taziye defterine şunları yazdı:

''Türk Milleti'nin yetiştirdiği en değerli devlet adamlarından olan Kıbrıs türkünün varoluş mücadelesinin önderi ve KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Raif Denktaş'ın ebediyete intikali nedeniyle büyük üzüntü duymaktayım.

Tüm hayatını adadığı bir hak, hukuk ve eşitlik mücadelesi olan Kıbrıs davamızı, benzeri görülmemiş bir dirayet ve özveriyle savunan Büyük Lider Denktaş, Kıbrıs Türk halkına bölgenin örnek demokrasi değerleriyle temsil eden, çağdaş değerlere ve hukukun üstünlüğüne dayalı KKTC'ye armağan etmiş, Kıbrıs Türkünü kendi hür iradesini yansıtan bir yönetime kavuşturmuştur.

Milli dava için verilen mücadeleyi dün olduğu gibi bugün de Kıbrıslı Türk kardeşlerimize fikir ve gönül birliği içinde sürdüreceğiz.

Merhum Cumhurbaşkanına Allah'tan rahmet diyor Kıbrıs Türk halkının ve büyük Türk milletinin üzüntüsünü yürekten paylaşıyor milli bir bir kahraman olan Sayın Denktaş'ın aziz hatırası önünde minnet ve saygıyla eğiliyorum.''

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel;

Genelkurmay Başkanı orgeneral Necdet Özel de açılan taziye defterini imzalayarak, Aydın Denktaş'a baş sağlığı diledi.

Orgeneral Özel, deftere şunları yazdı

''Ömrünü Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesine adamış, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Kıbrıs Türkleri'nin baskı politikalarına karşı yürütülen tarihte benzerine zor rastlanan onurlu mücadelesine önderlik ettiniz Kıbrıs Türkünün bugün barış, huzur ve güven ortamında yaşamasına çok önemli katkılarda bulundunuz.

Kaybınız sadece Kıbrıs Türkü'nün değil tüm Türk milletinin kaybıdır. Yaşamınız boyunca inançla ve yanılmadan Kıbrıslı soydaşlarımız ve KKTC için verdiğiniz hizmetler her zaman şükran ve minnetle anılacaktır. TSK, sizin aziz hatıranızı sonsuza dek yaşatacaktır. Ruhunuz şad olsun.''

CHP lideri Kılıçdaroğlu;

Aydın Denktaş'a baş sağlığı dileklerini ileten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da taziye defterine, ''Rauf Denktaş, Ulusal davaya hizmeti, devlet adamlığı önderliği ve insanlığı ile Türk tarihine mal olmuş mümtaz bir şahsiyettir. Önünde saygı ile eğiliyoruz'' diye yazdı.