Lodos Türkiye'yi etkisi altına aldı

lodos

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, vapur seferlerini de etkiledi. İDO'dan yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle Sirkeci-Harem araba vapuru seferleri ile tüm iç hat deniz otobüsü seferleri, geçici bir süre karşılıklı olarak iptal edildi.

ÇATI TRAMVAY TELLERİNE DÜŞTÜ

Bursa'da, kuvvetli lodos nedeniyle yerinden sökülen sac bir çatı, tramvay hattında tellerin üzerine düştü. Gece yer yer devam eden ve sabah saatlerinde de etkisini sürdüren lodos nedeniyle bazı tabela ve çatılar uçtu, vatandaşlar yollarda yürümekte zorlandı. Zaman zaman yollara devrilen cisimler nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.

LODOSTAN GÖRÜNTÜLER

TRAMVAY YOLU KAPANDI

Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi'nde, hafif raylı sistemin (BursaRay) Osmangazi İstasyonu önünde yaklaşık 100 metre uzaklığında yerinden sökülerek gelen sacdan yapılmış çatı, tramvay hattını kapattı. Tellerin üzerine düşen çatı, kıvılcımlar saçmaya başladı.

Olay yerine gelen polis, zabıta ve itfaiye ekipleri, tellerdeki enerjiyi keserek çevrede güvenlik önlemi aldı. Durakta kalan yolcuları, alternatif ulaşım araçlarına yönlendirildi. Çatının tellerin üzerinden alınması için çalışma başlatıldı.

Lodos Türkiye'yi etkisi altına aldı

ULUDAĞ'DA TELEFERİKLER ÇALIŞTIRILMIYOR

Okulların yarıyıl tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan bölgede, hızı saatte 80 kilometreye varan kuvvetli lodos hayatı olumsuz etkiliyor.

Kent merkezi ile Uludağ arasında ulaşımın sağlandığı teleferikte seferlere 2 Şubat'a kadar ara verildi. "Oteller bölgesi"ndeki telesiyejler de durduruldu.

ÇANAKKALE'DE FIRTINA

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan kuvvetli fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, zaman zaman etkisini artıran kuvvetli fırtınanın saatteki hızı bazı bölgelerde 60 kilometreye kadar ulaştı.

Lodos Türkiye'yi etkisi altına aldı

FERİBOT SEFERLERİ İPTAL OLDU

Fırtına nedeniyle daha önce iptal edilen Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arasındaki seferlere ek olarak Lapseki-Gelibolu feribot seferleri de geçici olarak durduruldu.

EVLERİN ÇATILARI HASAR GÖRDÜ

Kuzey Ege'de etkili olan fırtına, Gökçeada ilçesinde bir caminin külahının devrilmesi ve iki evin çatılarının hasar görmesine yol açtı. İlçede önceki gün öğleden itibaren etkili olan, akşama doğru şiddetini artıran ve saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Gökçeada'daki Fatih Camisi'nin külahı devrildi. Fırtınadan iki evin çatıları hasar gördü. Bazı iş yerlerinin önlerindeki buzdolapları da yıkıldı.

Lodos Türkiye'yi etkisi altına aldı

FIRTINADAN 2 KİŞİ YARALANDI

Saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Çanakkale ve Biga'da iki kişi çatılardan düşen parçalarla yaralandı. Çanakkale'de Demircioğlu Caddesi üzerindeki bir binanın çatısından kopan parça Makbule Sezer Savaş’ın (44) başına isabet etti.

YARALILARIN DURUMLARI İYİ

Yaralı kadın ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alında. Biga'nın Işıklar köyünde yaşayan Hasibe Kurak (83) evinin bahçesinde dolaştığı sırada fırtınada yerinden çıkan çatı kiremidi başına düştü. Kurak, yakınları tarafından Özel Biga Can Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

TAŞLAR YERİNDEN SÖKÜLDÜ

Gökçeada'ya gemi seferlerinin düzenlendiği Kabatepe Limanı, saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan fırtınadan zarar gördü. Fırtınanın etkisiyle yüksekliği 10 metreye ulaşan dalgalar, limanın dalgakıran bölümünü ve dev kayaları aşıp taşları yerinden sökerek savurdu.

Lodos Türkiye'yi etkisi altına aldı

MARMARA DENİZİ'NDE ULAŞIMA LODOS ENGELİ

Marmara Denizi'nde, akşam saatlerinde başlayan ve gece de etkisini sürdüren lodos nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı bazı şilepler yollarına devam edemedi. Hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan lodostan olumsuz etkilenen 71 şilep ve tanker, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi.

Gemi personeli de zaman zaman 6 metreye ulaşan dalgalar yüzünden karaya çıkamadı. Gemilerin, hava koşullarının düzelmesinin ardından rotalarına göre hareket edeceği belirtildi. Bu arada, fırtına balıkçıları da olumsuz etkiledi. Ava çıkan tekneler, poyraz dolayısıyla Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Marmara Denizi'nde kuvvetli lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Alınan bilgiye göre, Gebze (Eskihisar)-Yalova (Topçular) arabalı vapur seferleri, lodos nedeniyle iptal edildi. Eskihisar İskelesi önünde Yalova'ya gitmek için sıraya giren araç sürücüleri, seferlerin iptal edilmesi nedeniyle kuyruk oluşturdu. Lodosun etkisi azalınca seferlere yeniden başlanacak.

Lodos Türkiye'yi etkisi altına aldı

GÖLCÜK BELEDİYESİ KONGRE SARAYI'NIN ÇATISI UÇTU

Kuvvetli lodos dolayısıyla Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı'nın çatısı uçtu, Kavaklı Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bazı çam ağaçları da yan yattı. Gebze ilçesi Hacı Halil Mahallesi İstanbul Caddesi'ndeki özel bir dershanenin çatısı yola düşerken lodos dolayısıyla ilçedeki bazı trafik ışıklarının ters döndüğü görüldü.

SAKARYA'DA ÇATILAR UÇTU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Sakarya'da dün gece başlayan ve saatte 65 kilometre hıza ulaşan kuvvetli lodos, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Lodos nedeniyle D-100 karayolundaki bir otomobil firmasına ait satış mağazasının çatısı uçtu, yön levhaları devrildi. D-100 karayoluna devrilen ağaçlar ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kesilerek kaldırıldı.

Lodos Türkiye'yi etkisi altına aldı

MARMARİS'TE KUVVETLİ RÜZGAR

Marmaris'te etkili olan kuvvetli rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. İlçede devam eden ve zaman zaman sağanağa dönüşen yağışla sabah saatlerinden itibaren rüzgar da etkili olmaya başladı.

RÜZGAR HIZI 70 KM'Yİ BULDU

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, güney ve güneydoğu yönlerinden esen rüzgarın şiddeti saatte 30 kilometreyi geçti. Rüzgarın açık denizde hızının ise saatte 70 kilometreyi buldu. Salı günü akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen fırtına nedeniyle balıkçıların denize açılmaları uyarısında bulunuldu.

RESTORANLAR KEPENK AÇMADI

Rüzgar ve beraberinde etkili olan dalgalar ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar mecbur kalmadıkça dışarı çıkmazken, deniz kenarındaki restoran ve kafeteryalar da kepenk açmadı.

DALGALAR YOLA TAŞTI

Rıhtıma çarpan dalgalar yat limanındaki yürüyüş yoluna kadar taştı. Bazı tekneler dalgalardan ve rüzgardan etkilenmemeleri için daha korunaklı yerlere çekilirken, limanda demirli bulunanların ise sahipleri tarafından halatları sıkılaştırıldı. Bölgede, yarın da saatteki hızı 75 ila 90 kilometre arasında değişecek fırtınanın etkili olması bekleniyor.

Lodos Türkiye'yi etkisi altına aldı

KASTAMONU'DA FIRTINA

Kastamonu'nun Abana ve Bozkurt ilçelerinde, şiddetli fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, enerji nakil hatlarında kopmalar meydana geldi.

EVİN ÇATISI UÇTU

Öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran fırtına nedeniyle Bozkurt ilçesi Ambarcılar köyü Arpalıkbaşı mevkisinde Sedat Kaşıtoğlu'na ait evin çatısı uçtu. Güneş enerjisi sistemi ve çatıdaki kiremitler, evin bahçesine düştü.
Abana ilçesi Bağlık Mahallesi'nde ise Cevdet Şentürk'e ait üç katlı inşaatın çatısı, yerinden koparak yaklaşık 40 metre ilerideki boş araziye uçtu.

Lodos Türkiye'yi etkisi altına aldı

SİNOP'TA ŞİDDETLİ LODOS

Sinop'ta etkili olan şiddetli lodos, kent merkezinde olumsuzluklara neden oldu. Kent merkezi sahil bandında etkili olan şiddetli lodos Bülent Ecevit caddesinin sular altında kalmasına neden oldu. Deniz dalgalarının zaman zaman yükseldiği gözlenirken, caddedeki kaldırım taşlarının da dalgaların etkisiyle yerinden söküldüğü görüldü.

Şiddetli lodosun etkisini kaybetmesi sonrasında Sinop Belediye itfaiye ekipleri caddeye savrulan kaldırım taşlarıyla birlikte denizden taşınan molozların temizliğini yaptı.

DÜZCE'DE FIRTINA CAMİ MİNARESİNİN ÜST BÖLÜMÜ YIKTI

Akçakoca ilçesinde,şiddetli fırtına  Çiçekpınar köyündeki caminin minaresinin üst bölümünün yıkılmasına yol açtı. Köylülerden Mehmet Tanış, yaptığı açıklamada, fırtınanın şiddetinin sabah arttığını söyledi.

Minareden kopan parçalar düştüğünde çevrede kimsenin bulunmadığını belirten Tanış, "Birkaç gün daha süreceği söyleniyor fakat inşallah başka hasar oluşmaz" dedi.

Lodos Türkiye'yi etkisi altına aldı

EDİRNE'DE SAĞANAK ETKİSİNİ ARTIRDI

Edirne'de öğleden sonra etkisini artıran sağanak, bazı cadde ve sokaklarda su birikmelerine neden oldu. Bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerine su girmemesi için önlem aldı.

CADDELER KAPATILDI

Su birikintisinin yoğun olduğu İlhami Ertem Caddesi işaretleme yapılarak trafik ekiplerince araç geçişine geçici olarak kapatıldı. Kapıkule yolunun bir bölümünde oluşan su birikintisinden geçen bazı araçlar arıza yaptı.

YOLLAR KAPANDI

Araçlar Karayolları ve trafik ekiplerince uygun alana çekilirken, trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlandı. Yoldaki su birikintisinin azalmasının ardından geçiş normale döndü. Keşan ilçesinde de sağanak etkili oldu.Öte yandan devam lodos nedeniyle bazı ağaçların dalları kırıldı. Meteorolojik değerlendirmelere göre sağanağın hafta boyunca devam etmesi öngörülüyor.

Lodos Türkiye'yi etkisi altına aldı

KIRKLARELİ'NDE EVLERİ SU BASTI

Kırklareli'nde sabah saatlerinde başlayan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Karahıdır ve Akalar mahallelerinde derelerin taşması sonucu bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

ARAÇLAR YOLDA KALDI

Karahıdır Mahallesinde bazı vatandaşların evlerinin önüne kömür çuvallarını koyarak taşkından korunmaya çalıştıkları görüldü. Sağanak nedeniyle bazı caddeler ve sokaklarda su birikintisi oluştu, bazı araçlar yolda kaldı.

KIRKLARELİ-EDİRNE YOLU KAPANDI

Taşkın nedeniyle Kırklareli-Edirne yolu bir süre trafiğe kapandı. Trafik ekipleri, sürücüleri, su biriken cadde ve sokaklara girmemeleri konusunda uyardı. Akalar Mahallesinde bazı besiciler, hayvanlarını ağıllardan çıkarak güvenli bölgelere götürdü. Sağanak nedeniyle Karıncak köyünde de çok sayıda evi su bastı.

Lodos Türkiye'yi etkisi altına aldı