Londra'daki 4 milyon liralık tuvalet satışa sunuldu
ensonhaber.com

Fransız "Le Figaro" gazetesinde yer alan habere göre, yerin altında bulunan eski umumi tuvalet satışta. 55 metrekarelik bir alanı kaplayan bu tuvaletin satış fiyatıysa 1,3 milyon euro (4 milyon TL)

AYRICALIKLI BİR KONUMA SAHİP

Londra'nın doğusunda, Liverpool Street durağına yakınlığı dolayısıyla ayrıcalıklı bir konuma sahip.

2002-12 ARASINDA GECE KULÜBÜYDÜ

Eski umumi tuvalet 2000 ila 2012 yılları arasında "Public Life" adı altında gece kulübü olarak işletilmiş ancak bazı uygunsuz davranışlar nedeniyle kapatılmıştı.

Londra'daki 4 milyon liralık tuvalet satışa sunuldu

İÇİNE 60 KİŞİ ALABİLİR

Eski umumi tuvalet ve daha sonra gece kulübüne dönüştürülen ve en sonunda da kapatılan söz konusu mekan, 60 kişilik bir kalabalığı kapsayabilecek genişlikte. Bu da samimi bir restoran, bar ortamı için elverişli olması anlamına geliyor.

METREKARESİ 23 BİN EURO

1,3 milyon euroluk fiyat da tuvaletin metrekaresinin yaklaşık 23.000 euroya denk gelmesi demek. Fiyatla ilgili bir fikir vermek gerekirse, Londra'nın şık semti Mayfair'de 30 metrekarelik bir stüdyo birkaç ay önce 1,3 milyon euroya satılmıştı.

Mülkün satışıyla ilgilenen emlakçı o dönemde yaptığı açıklamada, "Bu tür yerler genellikle bir yuva değil de, semtte bir adrese sahip olmak isteyenler tarafından satın alınıyor. Bu insanlar Mayfair'de oturuyorum demek için benzer mülk alımları yapıyorlar" demişti.