Lufthansa havayolu şirketi grevde

lufthansa.jpg

Alman havayolu şirketi Lufthansa, VC pilot sendikasının 1 Aralık 2014 Pazartesi günü yerel saatle 12.00'den, 2 Aralık Salı günü saat 23.59'a kadar greve gideceğini açıklamasının ardından iptal edilen uçuşların listesini internet sayfasında açıkladı.

UÇUŞLAR İPTAL

Buna göre, Almanya'nın en büyük havayolu şirketi yüzlerce uçuşunu iptal etti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, grevin ilk gününde kısa ve orta mesafeli uçuşların etkileneceği ikinci gün ise 03.00'ten itibaren uzun mesafeli uçuşların da etkileneceği kaydedildi.

GREVDEN ETKİLENMEYEN ŞİRKETLER

Açıklamada, ayrıca Avusturya Havayolları, Brüksel Havayolları, Germanwings, SWISS ve Air Dolomiti şirketlerinin söz konusu grevden etkilenmeyeceği ve planlanan uçuşları gerçekleştireceği bildirildi.

8 AYDA 6 BİN UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Sendika ile Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçlerinde anlaşma sağlanamıyor. Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emekliliğe geçişi 55'ten 60 yaşa ve görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58'ten 61'e çıkarmak istiyor. Buna karşı çıkan sendika, nisan ayından bu yana birçok kez greve gitmiş ve Lufthansa'ya ait şirketlerde yaklaşık 6 bin uçuş iptal edilmişti.

GREVLERİN MALİYETİ 170 BİN AVRO

Öte yandan, geçen ay, pilotların nisan ayından beri süren grevleri sebebiyle 170 milyon avro kayba uğradığı açıklanmıştı. Sendika ile Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçleriyle ilgili anlaşma sağlanamıyor. Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emeklilik yaşını 55’ten 60'a, görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58’den 61'e çıkarmak istiyor. Buna karşı çıkan sendika, nisan ayından bu yana birçok kez greve gitmiş, Lufthansa'da ve bağlı şirketlerde yaklaşık 6 bin uçuş iptal edilmişti.