Mabiala: Fabrika Karabük'ten daha büyük

Mabiala: Fabrika Karabük'ten daha büyük

Türkiye'deki atmosferin benzerinin Fransa'da bulunmadığını söyleyen Kongolu Mabiala, Karabük kentiyle ilgili ise çok konuşulacak tespitlerde bulundu.

Karabükspor'un Kongolu defans oyuncusu Larrys Mabiala, Türkiye'de yaşadığı şehirle ilgili ilginç ifadeler kullandı.

Fransa'nın L'Equipe gazetesine konuşan 26 yaşındaki futbolcu, "Sokakta taraftarlar karşılaştığımda çok sıcak davranıyorlar. Kazansak da kaybetsek de desteklerini sürdürüyorlar. Karabük küçük bir sanayi kenti. Demir-çelik fabrikasının şehrin kendisinden büyük olduğunu bile düşünüyorum. İnsanların yüzde 60'ı İstanbul'a hiç gitmemiş. Bir gün oraya gitmenin hayalini kuruyorlar" diye konuştu.

"DERBİLER DAHA ATEŞLİ"

Bu gece Fransa'nın St Etienne takımını ağırlayacak olan mavi-kırmızılıların başarılı oyuncusu statlarında muhteşem bir atmosferin bulunduğunu da belirterek, "Stadımız yeni restore edildi ve 14 bin kapasiteye ulaştı. Kulüp tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettik. Ancak Türkiye'de bazen tribün olayları oluyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük takımlar özellikle bir çok kez seyircisiz oynamak zorunda kalıyor. Ancak bu büyük takımların tribünleri dolu olduğunda Fransa ile mukayese edilemeyecek muhteşem bir atmosfer oluyor" dedi.

Karabükspor'a Fransa'nın Nice takımından transfer olan oyuncu, Türk futbolunun durumuna da değinerek, "Fransa ligine göre daha teknik bir futbol oynanıyor. Ancak taktik disiplin olarak ise daha aşağılarda olduğunu söylemeliyim. Ligde kaliteli futbolcular top koşturuyor" ifadelerini kullandı.