Macar muhalefet lideri: Türkiye'nin torunlarıyız

Macar muhalefet lideri: Türkiye'nin torunlarıyız

Başbakan Erdoğan'ın Macaristan temasları öncesinde konuşan muhalefet partisi JOBBİK'in Genel Başkanı Gabor Vona Atilla, Türklerin torunları olarak bu ziyareti çok önemsediklerini belirterek Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Moğolistan arasında kurulan askeri işbirliğine dikkat çekti.

TÜRKİYE'NİN TORUNLARIYIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye yapacağı ziyaret öncesi gündemi değerlendiren muhalefet partisi JOBBİK Başkanı Gabor Vona Atilla, 'torunları olarak bizler bu ziyareti çok önemsemekteyiz ve iki halkın tarihe dayanan bağlarının daha da güçlenmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız' açıklamasında bulundu.

Atilla, Türkiye'nin gücünün, uluslararası arenada inanılmaz derecede kabul gördüğünü ve birçok açıdan dünya halklarına örnek teşkil edebilecek düzeye geldiğini belirtti.

TURAN İŞBİRLİĞİNE DAHİL OLALIM

Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Moğolistan arasında kurulan askeri işbirliğinden dolayı Turan halklarını tebrik eden Atilla, işbirliğinin barışa hizmet edeceğine kuşku duymadığını söyledi. Atilla, Hükümet oldukları taktirde bu askeri işbirliğine dahil olma konusunda pozitif düşüncelere sahip olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE ARTIK DÜNYA GÜCÜ

Macarların, Türkleri kardeş olarak gördüğünü ve Macaristan ile Türkiye arasında ortaklıkların olması için hiçbir sebep bulunmadığını öne süren Gabor Vona Atilla, 'Tarihi bir dönemeçte bulunmaktayız. Türkiye artık birçok açıdan dünya gücü sayılmaktadır. Ortaklıkların her iki tarafa faydalı olacağına inanmaktayım. Meclis konuşmalarımda hükümetimize Türkiye ile ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi gerektiğini defalarca ifade ettim. Umarım bu tarihi fırsat iyi değerlendirilir' diye konuştu.