Macaristan Hırvatistan sınırına da tel örgü çekecek
AA

e

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Hırvatistan sınırının da bazı bölgelerinin tel örgü ile kapatılacağını söyledi.

Orban, Avusturya Die Presse gazetesine verdiği ropörtajda, Macar-Hırvat sınırındaki bazı bölgelere tel örgü çekileceğini, konu ile ilgili İçişleri Bakanı ile konuştuğunu ve planların hazırlandığını ifade etti.

DİĞER ÜLKELER DE AYNI UYGULAMAYA GİDEBİLİR

Başbakan Orban, sığınmacılarla mücadele konusunda gerçek gücü tel örgüden değil, ağırlaştırılan yasalardan aldıklarını belirtti. Macaristan hükümeti, 17 Haziran'da yasa dışı göçü engellemek için Sırbistan sınırını 3 metre yükseklikte, 175 kilometre uzunluğunda tel örgüyle kapatma kararı almış, diğer sınır paylaşımı olan ülkelerle de benzer bir tehlike gördüklerinde aynı uygulamaya gidebileceklerini duyurmuştu.

TEL ÖRGÜ ÇEKİLECEK

Macaristan ayrıca, geçtiğimiz günlerde Sırbistan sınırından sonra Romanya sınırına da tel örgü çekeceğini açıkladı. Macaristan'da 15 Eylül itibari ile yürürlüğe giren yeni yasal düzenlemelere göre, yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışmak suç kabul edilecek.

Suçlular 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanabilecek. Sınıra çekilen tel örgülere zarar vererek sınırı geçmenin cezası ise 5 yıl hapse kadar yükselebilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)