Macron: Esad halkı önünde hesap vermeli
AA

"Esad, Suriye'nin düşmanıdır. Benimki ise DEAŞ" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, barış için Esad'ın muhatap alınacağını ancak sonrasında işlediği suçlar için kendi halkı ve uluslararası hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

Macron: Esad halkı önünde hesap vermeli

"BEŞAR ESAD SURİYE'NİN DÜŞMANIDIR"

Programda Suriye ve Orta Doğu'daki gelişmelere değinen Macron, "Suriye'deki savaşın şubat sonuna kadar kazanılacağını, Beşar Esad'ın görevde olacağını, kendisiyle ve temsilcileriyle irtibatın devam edeceğini" ifade etti.

Suriye'de Esad'ın varlığının, savaşı kazanan taraflardan olan Rusya ve İran'ın korumasında olduğu için devam edeceğini aktaran Macron, "Beşar, Suriye halkının düşmanı, benim düşmanım ise DEAŞ." ifadelerini kullandı.

Macron: Esad halkı önünde hesap vermeli

" ESAD YÜZÜNDEN EVLERİNİ TERK ETTİLER"

Macron, Esad'in işlediği suçlar nedeniyle kendi halkı ve uluslararası hukuk önünde hesap vereceğini belirterek, "Gelecek ayın başında Fransa'nın, öne çıkmasını beklediği süreçte, Beşar'ın taraftarları olacak fakat bunun yanında ve özellikle Suriye muhalefetinin tüm temsilcilerini de görmeyi diliyorum. DEAŞ'ın değil, Beşşar'ın yüzünden ve güvenlik kaygısıyla ülkelerini terk edenler de dahil." dedi.

Macron: Esad halkı önünde hesap vermeli

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)