Macron: Türkiye büyük role sahip olacak
AA

Suriye halkının geleceğinde Türkiye'nin büyük bir role sahip olduğunu dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Putin'e karşı zayıf olmamalıyız. Zayıf olduğumuz zaman bunu kullanıyor." şeklinde konuştu.

Macron: Türkiye büyük role sahip olacak

"TÜRKİYE VE RUSYA ÇOK ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK"

Macron, ABD'nin başkenti Washington'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Fox TV'deki programa verdiği mülakatta ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD birliklerini Suriye'den çekmek istemesine ilişkin değerlendirme yaptı.

"DEAŞ sonrası yeni bir Suriye oluşturmamız gerekiyor ve bu sebepten dolayı ABD'nin Suriye'de kalması önemli." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Macron, "DEAŞ sonrası, ABD, Fransa ve müttefiklerimiz, bütün ülkeler, hatta Rusya ve Türkiye, yeni Suriye'nin yapımında ve Suriye halkının geleceğine karar vermesinde çok önemli rol oynayacaktır." dedi.

Macron: Türkiye büyük role sahip olacak

"ÇOK İYİ PROPAGANDA YAPIYOR"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili olarak Macron, "Putin'e karşı zayıf olmamalıyız. Zayıf olduğumuz zaman bunu kullanıyor. Bunu anlarım, oyun bu. Çok güçlü propaganda yapıyor ve her şeye karışıyor." diye konuştu.

Macron, ABD ziyareti çerçevesinde pazartesi günü Trump ile görüşecek.

Trump yönetimi, salı günü Macron'un ziyareti sebebiyle ilk defa resmi devlet töreni düzenleyecek. Macron'un çarşamba günü de kongrede konuşması bekleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)