Made in Japan: Osaka

Şehri ziyaret eden Ceyhan Aksoy, Skylife Dergisi'ne bir gezi yazısı hazırlayarak Osaka'da yaşadığı tecrübeleri anlattı: Yaşayıp göreceklerimize dair fazla şey bilmememize rağmen büyük bir heyecanla çıktık yola. Uzun ama konforlu bir yolculuğun sonunda, Osaka Körfezi açıklarında, okyanusa inşa edilmiş yapay bir adadaki Kansai Uluslararası Havalimanı’na ulaştık.

Made in Japan: Osaka

BAMBAŞKA BİR DÜNYA

Daha ilk anda bambaşka bir dünyaya geldiğimizi hissettik ve gördük ki bir haftalık bir sonbahar tatili için gidilebilecek en iyi yerlerden biri Osaka.

Japonya'dan görüntüler

Özellikle aylardan kasım ise... Fakat alıştığınız sarı sonbahar manzaralarını unutun; asırlık ağaçların tepelerinde önce turuncuya, sonra kırmızıya dönen yaprakların yeşille ne kadar uyumlu olduğunu görünce şaşıracaksınız. Ama Osaka ve çevresi, sadece unutulmaz bir sonbahar vadetmiyor, aynı zamanda dünyanın geri kalanında rastlanması zor bir tatil deneyimi sunuyor.

Made in Japan: Osaka

FABRİKALAR VE KULELER

Osaka, Japonya’nın ikinci büyük kenti ve ülke ekonomisinin can damarlarından biri. Havalimanından şehre giden yol üzerindeki devasa fabrikalar tam bir sanayi şehrine geldiğimizi düşündürüyor. Ama merkeze doğru ilerledikçe fabrikalar yerini gökyüzüne doğru uzanan gösterişli kulelere bırakıyor.

Made in Japan: Osaka