Maduro: ABD, Libya ve Irak'taki gibi petrolümüzü istiyor
AA

Maduro, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, Venezuela'ya karşı başta ABD olmak üzere, uluslararası alanda da desteklenen psikolojik ve medyatik bir savaşın başlatıldığını söyledi.

"ABD MEDYASINA İNANMAYIN"

Ülkesinde, ABD hükümeti tarafından finanse edilen ve yönetilen darbe girişiminin olduğunu yineleyen Maduro, "Yalan haberler yapıp, üzerinde oynanmış videolar yayınlıyorlar. ABD medyasının size gösterdiklerine inanmayın. Venezuela'ya müdahale etmek niyetiyle benim kitle imha silahları bulundurduğumu uyduramadıkları için, her gün yalan haberlerle ülkemize müdahaleyi haklı çıkarmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Maduro: ABD, Libya ve Irak'taki gibi petrolümüzü istiyor

"BİZ BİR BARIŞ HALKIYIZ"

Maduro, ABD halkını bilinçli ve birlik olmaya çağırarak, "Latin Amerika'da, bir Vietnam vakası yaşanmasına izin vermeyelim. Eğer ABD, bize müdahale etmeye kalkarsa, hayal ettiğinden daha kötü bir Vietnam ile karşılaşır. Şiddete mahal vermeyelim, biz bir barış halkıyız. Simon Bolivar ve Hugo Chavez tarihiyle onur duyuyoruz." diye konuştu.

Maduro: ABD, Libya ve Irak'taki gibi petrolümüzü istiyor

Venezuela'da muhalefet gösterileri VİDEO

"SALDIRGANLIKLARININ NEDENİ, DOĞAL ZENGİNLİKLERİMİZ"

Venezuela'da sağlam bir demokrasinin olduğunu ve Venezuela'nın saygı gösterilmeyi hak ettiğini vurgulayan Maduro, şu şekilde devam etti:

"Biz dünyanın en çok petrol rezervine sahip ülkesiyiz. ABD, Libya ve Irak'ta yaptığı gibi bizim petrolümüze el koymaya çalışıyor. Dünyanın en çok altın rezervi ve dünyanın dördüncü en fazla doğal gaz rezervi olan ülkesiyiz. Bize saldırmalarının sebebi büyük oranda doğal kaynak ve enerji zenginliğine sahip olmamızdır. Bu yüzden sizleri bilinçli olmaya, Donald Trump hükümeti etrafındaki Mike Pompeo, John Bolton, Mike Pence gibi radikallerin Venezuela hakkındaki yalanlarına inanmamaya ve yönettikleri darbeye izin vermemeye çağırıyorum."

Maduro: ABD, Libya ve Irak'taki gibi petrolümüzü istiyor

" ABD İÇİN YENİ BİR VİETNAM İSTEMİYORUZ"

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD ile yakın ilişkiler kurma temennisinde bulunarak, "ABD, Donald Trump'tan çok daha büyüktür. Bu yüzden barışçıl ve diplomatik yollardan problemlerimizi çözmek istiyorum ve Venezuela halkına saygı duymanızı rica ediyorum. ABD halkının desteğini, bilhassa Amerikamızda yeni bir Vietnam olmaması için istiyorum." ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)