Mahir Çayan devrimci mi katil mi
ensonhaber.com

Mahir Çayan devrimci mi katil mi

Can Dündar'ın genel yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesi, Gezi olaylarından beri Berkin Elvan üzerinden "ekmek almaya giden çocuk" sembolü oluşturmaya çalışıyordu, tutmadı.

Mahir Çayan devrimci mi katil mi

DEVRİMCİ RUHU DİRİLTME ÇABASI

Berkin Elvan üzerinden yapılan siyaset tutmayınca Sosyalist/Kemalist karışımı bir çizgiye gelen Cumhuriyet, eski defterleri açarak devrimci ruhu yeniden harekete geçirerek seçim öncesi bir enerji oluşturma çabasında.

Cumhuriyet gazetesi, bu amaçla iki gündür eski olayları hatırlatarak Sol'un AK Parti'nin yıllardır süren tek başına iktidarına karşı birleşmesinde rol oynamaya çalışıyor.

Mahir Çayan devrimci mi katil miCEZAEVİNDEN KAÇIŞI KAHRAMANLAŞTIRDILAR

Gazete Mahir Çayan ve 4 arkadaşının Maltepe Cezaevi'nden kaçış öyküsünü kahramanlaştırarak yazı dizisi haline getirdi.

KOMÜNİZM ÖLMEDİ, CAN DÜNDAR'IN GAZETESİNDE YAŞIYOR

1 Mayıs'ta Devrimci uyanışı tetiklemek için, Ruslar'ın bile unuttuğu Karl Marks'ın Komünist Manifestosu'nu okurlarına armağan ettiler. Bugün de bizzat Can Dündar, Deniz Gezmiş Anlatıyor kitabının da Cumhuriyet okurlarına armağan edileceğini duyurdu.

MAHİR ÇAYAN'A KATİL DEMİŞTİ

Gazeteci Nagehan Alçı, daha önce bir televizyon programında Mahir Çayan'ın devrimciliğinin öne çıkarılmasına kızmış ve 'Mahir Çayan katildir, Fidel Castro binleri öldürmüş bir canidir" diye bağırmıştı.

Nagehan Alçı: Mahir Çayan katildir VİDEO

Mahir Çayan devrimci mi katil mi