Mahmud Abbas Erdoğan konuşurken ağladı

mahmud abbas

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca verilen iftarda yaptığı konuşmada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a ve davetlilere hitaben, "Ortadoğu'da kardeşlerimiz arasındaki husumet, en az Gazze'de ölen çocuklar kadar içimizi acıtıyor. Irak'ta kardeşin kardeşi katletmesi içimizi acıtıyor. Suriye'de eli kanlı zalim bir diktatörün kendisini Müslüman olarak tanımlayan bazı topluluk ve ülkeler tarafından desteklenmesi ciddi şekilde içimizi acıtıyor. Mısır'da halkın oylarıyla iş başına gelmiş iktidarın devrilmesi, insanların sokak ortasında katledilmesi, idama mahkum edilmesi aynı şekilde içimizi acıtıyor. İçimizi acıtan başka bir tatsızlık da Filistin'de yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

Mahmud Abbas Erdoğan konuşurken ağladı İZLE

Filistin'in, İsrail'in yoğun zulmüne ve soykırım girişimine maruz kaldığını, Filistinli tarafların hala tam bir muhabbetle kucaklaşamamış olmasının kendilerini derinden yaraladığını vurgulayan Erdoğan, ittifakın olduğu yere hiçbir yabancının nüfuz edemeyeceğini, kardeşlik kalesini hiç kimsenin yıkamayacağını kaydetti.

"Bütün Ortadoğu tefrikanın etkisiyle zulüm görürken aynısının Filistin'de yaşanmasına tahammülümüz olamaz" diyen Erdoğan, Filistin'de tarafların uzlaşma sürecini, bu konuda atılan adımları umutla takip ettiklerini, başarılı neticeler alındığında çocuklar gibi sevindiklerini aktardı.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin iki zihniyet arasında geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz 77 milyonu kucaklarken, 77 milyona hitap ederken, diğerleri belli bölgelere, belli etnik kesimlere, belli yaşam tarzlarına hitap ediyorlar. Biz 'yeni Türkiye' derken, diğerleri blok halinde 'eski Türkiye' diyorlar. Biz Filistin'in, Suriye'nin yanında dururken, diğerleri bu konularda susmayı tercih ediyorlar. Biz 'çözüm süreci, kardeşlik' derken diğerleri çözümsüzlüğü istiyorlar. Biz 'büyük, bağımsız Türkiye' derken, diğerleri küçük kalmayı, bağımlı kalmayı savunuyorlar. Biz 'aktif ve öncü dış politika' derken, diğerleri sınırların içine kapanmayı tercih ediyorlar. Biz '2023, 2053, 2071' derken, diğerleri 1940'ları özlüyorlar. Biz 'aydınlık' derken, diğerleri beslendikleri karanlığı savunuyorlar. Diğerlerinin nasıl bir blok oluşturduklarını görüyorsunuz. Eski Türkiye'nin tüm aktörleri şu anda tek bir safta bir araya gelmiş durumdalar. Eski Türkiye'nin partileri CHP, MHP ve irili ufaklı statüko partileri ittifak ettiler. Eski Türkiye'nin medyası tam da beklendiği gibi bu ittifakta saf tuttular. Eski Türkiye'nin faiz lobisi, iş çevreleri bu safta yerlerini aldılar. İhanet şebekesi Pensilvanya akıl hocaları oldu. Bu şer ittifakının Türkiye'de başarılı olma imkanı yoktur. Eski Türkiye'nin kapıları artık kapanmış, yeni Türkiye'nin ışıkları ülkemizi aydınlatmıştır. Ben biliyorum ki, CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin, diğer partilerin seçmenleri eski ile yeni Türkiye arasındaki bu mücadeleyi görmüş, tercihlerini yeni Türkiye'den yana yapmıştır."

Erdoğan, 10 Ağustos'ta bir kez daha yeni Türkiye'nin kazanacağını, karanlığı özleyenlerin, kaostan beslenenlerin, Türkiye için hiçbir planı, projesi, vizyonu olmayanların kaybedeceğini belirterek, "İnanın 10 Ağustos'ta öncü Türkiye kazanacak. Böylece dünya mazlumları, Irak'ın, Suriye'nin, özellikle de Filistin'in mazlumları kazanmış olacaktır. Türkiye olarak önümüzdeki haftalar içinde birçok bayramı bir arada yaşamak istiyoruz. Gazze'de kanın durduğunu duymak ve bayram yaşamak istiyoruz. Musul'da alıkonulan vatandaşlarımızın bırakılmasını bekliyor, orada bir bayram yaşamak istiyoruz. Ramazan Bayramı'na umutlarla uluşmak, bayramı bayram gibi idrak etmek istiyoruz" dedi.

10 Ağustos'ta yeni Türkiye'nin zaferine şahit olmak, farklı bir bayram coşkusunu milletçe yaşamak istediklerini dile getiren Erdoğan, "Rabbim, ülkemizi, milletimizi her türlü şerden, karanlıktan korusun. Rabbim, Filistin'de, Gazze'de bombalar altında ramazanı geçiren kardeşlerimizi korusun" dedi. İftara katılan Filistin Devlet Başkanı Abbas'a teşekkür eden Erdoğan, şunları söyledi: "Bu akşam bizlerle beraber olan sanat camiamızın değerli temsilcilerine, tüm mahalle baskılarına rağmen aramızda olmaları sebebiyle özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Erdoğan konuşurken gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.